Proiectul românesc privind promovarea asocierii producătorilor mici și mijlocii de porumb din Mozambic – provincia Manica a luat sfârșit

FRASIN AGROTEHNIC S.R.L a finalizat proiectul „Promovarea asocierii producătorilor mici și mijlocii de porumb din Mozambic  – provincia Manica” (Cod proiect: 1160/19.04.2019). Proiectul a fost cofinanțat din fonduri naționale prin Agenția de Cooperare pentru Dezvoltare – RoAid.

Proiectul „Promovarea asocierii producătorilor mici și mijlocii de porumb din Mozambic  – provincia Manica” a urmărit promovarea asocierii micilor producători ca soluție pentru crearea de locuri de muncă pentru locuitorii din mediul rural, femei, persoane aflate în risc de sărăcie, care cultivă porumb.

La realizarea obiectivelor proiectului au participat activ autoritățile locale din provincia Manica, consultanți locali precum și fermieri din provincie.

Principalele activități și rezultate care au fost vizate în cadrul proiectului sunt:

• Abordarea a autorităților locale în vederea susținerii asocierii micilor producători locali;
  • Realizarea unei strategii de asociere a micilor producători, pe baza nevoilor specifice, a strategiei locale de dezvoltare precum care se vor concretiza într-un studiu.
  • Promovarea avantajelor asocierii în agricultura la nivel local;
  • Organizarea unei vizite de lucru în Mozambic – provincia Manica în cadrul căreia au fost organizate întâlniri cu autoritățile locale precum și cu fermierii de porumb;
  • Realizarea unei pagini web unde sunt prezentate rezultatele studiului privind asocierea producătorilor mici și mijlocii din Mozambic.

Valoarea totală a proiectului este de 50.682 EUR, din care 49.682 EUR reprezintă valoarea cofinanțării asigurate de la Bugetul de Stat prin  Agenția de Cooperare pentru Dezvoltare – RoAid, iar 1.000 EUR – contribuția proprie a beneficiarului.

***

Agenția de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare – RoAid este mecanismul național instituțional dedicat Asistenței Oficiale pentru Dezvoltare,  înființat prin Legea 213/2016, sub coordonarea Ministerului Afacerilor Externe.

Informații suplimentare pot fi obținute la: tel. 0733.979.636; e-mail manueldelpino@frasin.eu; persoană de contact: Manuel del Pino.

www.frasin.eu;

www.roaid.ro

Alte Comunicate de presa de Razvan Meirosu:

FRASIN AGROTEHNIC S.R.L a finalizat proiectul "Promovarea asocierii producătorilor mici și mijlocii de porumb din Mozambic - provincia Manica"
FRASIN AGROTEHNIC S.R.L a finalizat proiectul "Studiu privind asocierea micilor producători de unt de shea, cafea și ceai din Uganda"