REACTIV – Târg de experiențe în natură

“ştii strada aia-ngustă fără de trotuare? Noi am visat că-i loc de iarbă şi răcoare”

În weekend-ul 21-22 mai, în Parc Cetate din Târgu Neamț, va avea loc „REACTIV – Târg de experiențe în natură”, un eveniment organizat de Centrul educațional de arte performative CEVA. Centrul CEVA va reactiva comunitatea locală prin „Târg de experiențe în natură”, primul eveniment din acest an care precedă festivalul Reactiv din vară.

„Ediția de anul acesta este dedicată naturii și mediului în care trăim, pornind de la ideea că natura cea complexă nu doar ne înconjoară, ci ne inspiră și ne influențează permanent starea. Natura și omul coexistă de atât de mult timp, încât ne vine greu să acceptăm că fiecare zi aduce pierderi irecuperabile* (estimările oamenilor de știință spun că la fiecare 24 de ore, între 150 și 200 de specii dispar). Suntem conectați, iar natura noastră ca oameni și acțiunile noastre se răsfrâng asupra naturii, în timp ce natura la rândul ei ne modifică stările și acțiunile. Suntem reactivi în prezența a ceea ce este viu și doar ce este viu poate fi reactiv.” Acesta este manifestul celor 14 adolescenți care organizează evenimentele Reactiv.

 

Comunitatea din Târgu Neamț și împrejurimi se vor bucura de o serie de activități participative:

TURURI GHIDATE ÎN PĂDURE ȘI PE PRUNDUL OZANEI – participanții vor descoperi biodiversitatea care îi înconjoară la turul de pe malul Ozanei și din pădurea dealului Plăieșu, ghidat de un doctor în horticultură, care va face o introduce în lumea florei și faunei locale.

GRĂDINA COMUNITARĂ – vor fi puse bazele unei grădini comunitare, unde o bucăţică din oricine va participa va crește alături de flori, legume, fructe și copaci. Iar spectacolul de talente a devenit deja tradiție a evenimentelor Reactiv, astfel zona parcului de la cetate va fi înviorată cu un show de talente locale.

De asemenea, vor mai exista diverse ateliere precum sesiuni de Capoeira, biblioteca comunitară în natură sau shopping la free shop. Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici pe pagina de facebook a centrului CEVA.

De câțiva ani buni Centrul Educational de Arte Performative CEVA din Târgu Neamț organizează spectacole și evenimente locale prin intermediul proiectului multianual „REACTIV- ceva laborator de experiențe performative pentru adolescenți”. Reactiv este un manifest pentru un viitor colectiv, în care arta poate genera schimbări la nivelul indivizilor și ale comunităților, manifest articulat în 2021, la prima ediție. Reactiv folosește resursele orașului Târgu Neamț în construcții experimentale și transformative pentru publicul local și adolescenții curioși de artele spectacolului din toată țara. Procesul de organizare a festivalului din 2022 presupune cristalizarea practicilor acumulate în prima ediție și transferul acestora către o nouă generație de adolescenți, contribuind astfel la diversificarea ofertei culturale pe plan local.

____

DESPRE CEVA

Noi suntem Centrul educational de arte performative CEVA, CEVA de la comunitate, educație, viitor și artă. Suntem niște adolescente și adolescenți din Târgu Neamț și împrejurimi. Orășelul nostru este situat la poalele Cetății Neamț, cu Ozana aici, aproape. Târgu Neamț este un oraș plin de povești pe care noi vrem să le spunem. Vorbim despre comunitatea noastră și despre subiecte ce ne interesează, subiecte care apar în conversațiile adolescenților de pretutindeni. Vrem să facem o schimbare cu ceva-ul nostru, vrem să descoperim cât mai multe, vrem să ne simțim bine cu noi înșine și cu cei din jurul nostru.

 

DATE DE CONTACT

Nume: Ioana Dadiciu
Functie: Manager Comunicare & PR
Email: dadiciu.ioana@gmail.com
Telefon: 0752265071
Website: http://shakeadvertising.ro

Cuvinte cheie:

Reactiv, Centru CEVA, eveniment, targ, festival,

Alte Comunicate de presa de Ioana Dadiciu:

În perioada 27 septembrie - 1 octombrie 2023, asociația Club Sportiv TNT Brothers a organizat la aerodromul Clinceni Campionatul Național de Formation Skydiving 4-Way (CNFS 4-Way).
„CONECTIV” este un program de cercetare și experimentare artistică ce vizează susținerea, dezvoltarea și promovarea performance art-ului în România, susținerea artiștilor tineri și promovarea schimbului de practici între artiști din țară și străinătate.
Asociația Club Sportiv TNT Brothers a organizat cel mai special moment al sezonului 2022 - primul salt în tandem din acest an cu un tânăr imobilizat în scaunul cu rotile, care și-a dorit să organizeze cea mai palpitantă cerere în căsătorie de la înălțime.
Centrul CEVA va reactiva comunitatea prin cel mai mare eveniment organizat de tinerii din Târgu Neamț - festivalul „REACTIV. ceva laborator de experiențe performative pentru adolescenți”. Intrarea va fi liberă și sunt așteptați spectatori de toate vârstele.
În cadrul evenimentului „Girls can Fly!”, organizat de asociația Club Sportiv TNT Brothers în perioada 2-5 iunie, au fost realizate primele două recorduri naționale de formații feminine în cădere liberă.