Recunoasterea ICPE-CA ca factor motor in dezvoltarea economica la PRO INVENT 2022

In perioada 26-28 octombrie 2022 s-a desfasurat la Cluj-Napoca cea de a 20-a editie a Salonului International al Cercetarii, Inovarii si Inventicii – PRO INVENT 2022.

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA a participat la PRO INVENT cu 10 inventii  si a obtinut:

–       Premiul Juriului Salonului “PRO INVENT XX” pentru inventiile prezentate la Salonul PRO INVENT 2022;

–        7 diplome de excelenta si medalii de aur pentru: Modul de electroliza de joasa temperatura cu separator pe baza de oxid solid, Membrana electrofilata multistrat si procedeu de obtinere a acesteia, Model experimental pentru testarea potentialului de biometan al biomasei, Sistem de pozitionare cu deplasare incrementala prin controlul a doua sisteme pentru asigurarea/eliberarea pozitiei cu actuatori piezoelectrici si mecanism paralelogram, Modul de electroliza de joasa temperatura cu separator pe baza de oxid solid, Elastomer cu permeabilitate magnetica ultra inalta cu aplicatii in domeniul garniturilor de etansare electromagnetica la frecvente joase si al circuitelor magnetice flexibile, Procedeu de obtinere a unui aliaj metalic biodegradabil pe baza de Mg pentru implanturi ortopedice;

–       3 diplome de excelenta si medalii PRO INVENT pentru: Sistem magnetostrictiv de actuatie, Sistem de ecranare electromagnetica in gama 100 kHz-18 GHz a incintelor construite, Echipament pentru reglarea continua a debitului lichidelor, cu actionare electrica directa a elementului care realizeaza modificarea sectiunii de curgere.

Distinctiile si premiile obtinute confirma recunoasterea ICPE-CA ca factor motor in dezvoltarea economica a societatii prin dezvoltarea de solutii tehnologice in armonie cu mediul inconjurator.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Nume: gabriela iosif
Functie: Consilier
Email: gabriela.iosif@icpe-ca.ro
Telefon: 0213467231
Website: www.icpe-ca.ro

Cuvinte cheie:

ICPE-CA, PREMII PRO INVENT 2022

Alte Comunicate de presa de Gabriela Iosif:

ICPE-Cercetari Avansate este un institut national ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice.
In perioada 26-28 octombrie 2022 s-a desfasurat la Cluj-Napoca cea de a 20-a editie a Salonului International al Cercetarii, Inovarii si Inventicii - PRO INVENT 2022.
In perioada 14 -16 septembrie 2022, la Suceava, s-a desfasurat al 13-lea Workshop International de Compatibilitate Electromagnetica CEM 2022.
Centrul Alexandru Proca din cadrul Institutului National de Cercetare - Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA pregateste elevi cu rezultate deosebite atat pe plan scolar, cat si extrascolar.