România vicecampioană la Campionatul Mondial de Carcassonne 2018

România a reușit o performanță remarcabilă la Campionatul Mondial de Carcassonne, ce s-a desfășurat sâmbătă, 27 octombrie 2018, la Essen în Germania. Marian Curcan, reprezentantul țarii noastre, s-a clasat pe locul doi în cadrul competiției.

Proaspăt desemnat Campion Național al României la Carcassonne, Marian Curcan a reușit să obțină un rezultat admirabil la Campionatului Mondial de Carcassonne ce s-a desfășurat în cadrul celui mai mare târg de jocuri de societate din Europa – Spiel 2018, care a avut loc wekendul trecut, la Essen în Germania.

După cele 5 runde preliminarii a obținut patru victorii împotriva jucătorilor din Serbia, Olanda, Rusia și Peru și o singură înfrângere în fața reprezentantului Cehiei.
Rezultatele foarte bune îl aduc în semifinale, unde înregistrează primă surpriză, când îl învinge chiar pe campionul mondial en-titre din Polonia, care era neînvins de 14 meciuri la Campionatul Mondial și care anul acesta înregistrase numai victorii până la meciul cu Marian.

Finala Campionatului s-a dovedit a fi una destul de tensionată în fața reprezentantului Japoniei. La finalul partidei care a durat aproximativ 40 minute, reprezentantul nostru a terminat pe locul 2, reușind astfel cea mai mare performanță a României în materie de jocuri de societate.

„După ce am câștigat Campionatul Național de Carcassonne de la Cluj-Napoca și știam că voi reprezenta România la Mondial, am început să mă antrenez aproape în fiecare zi, însă nu credeam că voi ajunge până în finală. Am venit la Essen doar cu gândul să dau tot ce e mai bun și desigur să joc pentru plăcerea jocului. Competiția a fost o experiență extraordinară, am concurat împotriva campionilor din țări de pe tot mapamondul și am fost onorat să îl reîntâlnesc pe creatorul jocului Carcassonne, Klaus-Jürgen Wrede. Rezultatul pe care l-am obținut mă face să fiu foarte mândru și fericit că mi-am reprezentat țara cu succes, dar în același timp îmi aduce și responsabilitatea menținerii nivelului ridicat de joc pe viitor” – a declarat Marian Curcan, reprezentantul României la Campionatul Mondial de Carcassonne.

Marian Curcan este din Iași, de profesie software developer, are 27 de ani și este la a doua participare la Campionatul Mondial de Carcassonne. A descoperit pasiunea pentru jocurile de societate în anul 2012, când a participat la Campionatul Național de Catan, unde a ocupat locul 2 și s-a calificat la Campionatul European din 2013. De atunci, a participat la numeroase competiții de jocuri de societate pe care le-a și câștigat.

Tot în 2013, s-a calificat la Campionatul Național de Carcassonne, chiar de la prima participare, învingându-l în calificări pe campionul din anul precedent. Apoi, anul următor, în 2014, ajunge în finala națională, dar pe care o pierde. Astfel, se ambiționează și în 2016 câștigă pentru prima dată Campionatul Național, care i-a asigurat și prima participare la Campionatul Mondial de Carcassonne din același an.

 

Despre Carcassonne

Carcassonne este unul dintre cele mai populare și apreciate jocuri de societate de la ora actuală, care dezvăluie un fascinant peisaj medieval, cu orașe fortificate, mânăstiri și câmpuri întinse. În acest cadru, jucătorii construiesc cu ajutorul cartonașelor o întreagă rețea de orașe, străzi, pajiști și mânăstiri. În cursa lor pentru a deține supremația, jucătorii își vor pune la încercare inventivitatea și perspicacitatea, nu doar atunci când aceștia conturează peisajul jocului ci și când trebuie să își plaseze cât mai strategic piesele de joc.

Carcassonne se bucură de o apreciere foarte bună și în rândul jucătorilor de jocuri de societate (board games) din România.

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte Comunicate de presa de Alistar Răzvan:

România a reușit o performanță remarcabilă la Campionatul Mondial de Carcassonne, ce s-a desfășurat sâmbătă, 27 octombrie 2018, la Essen în Germania.