Romanii au devenit campionii Europei la numarul de produse adaugate in wishlist (raport e-commerce GLAMI)

Intrucat multi utilizatori nu mai pot lucra de la birou sau nu pot participa la evenimente sociale, cumparaturile de articole de imbracaminte noi pentru aceste ocazii nu mai sunt considerate prioritati, ci sunt mai degraba amanate pentru o perioada ulterioara.

Ca o consecinta a pandemiei coronavirus, a reaparut fenomenul de “cumparaturi de consolare” sau mai cunoscutul “revenge shopping”, un fenomen prin care populatia iesita din lockdown sarbatoreste prin sesiuni de cumparaturi extinse, mai ales de articole de lux. Manifestat inca de anul trecut in China, unele state din SUA, cat si din Europa, fenomenul “revenge shopping” a cunoscut amploare pe fondul relaxarii masurilor restrictive luate de autoritati dupa valul 2 al pandemiei. In China, in vara 2020, cand masurile de lockdown au fost substantial eliminate, au fost cresteri de comenzi si de pana la 90% – conform unor rapoarte BusinessofFashion.com.

Un pas preliminar al acestui fenomen este acela de wishlistare, adica adaugarea produselor dorite in lista de favorite online, pentru “cumparaturile de consolare” de dupa. Multe dintre aceste produse din wishlist sunt exact acele articole pe care lucrul de acasa si distantarea sociala le-au trimis in fundul dressing-ului, precum rochiile, fustele, pantofii cu toc, gentile ori piesele de bijuterie.

Crestere de +20% de la luna la luna pentru articolele din lista de favorite de pe  www.glami.ro

GLAMI, primul motor online de cautare de moda din Romania, raporteaza o crestere a intentiei de cumparare a utilizatorilor, in contextul in care consumatorii romani sunt mai preocupati de achizitii de articole diferite de cele confortabile, de lucru de acasa, precum pijamale, treninguri, hanorace, bluze largi.

Inca din ultimul trimestru al lui 2020, aceasta intentie de cumparare in redefinire a impactat si articolele adaugate de utilizatori in lista de favorite (wishlist), articole care au crescut de la luna la luna, cu +20% in intervalul ianuarie-martie 2021.

25% din utilizatorii inregistrati pe GLAMI au o medie de 10 produse in wishlist

1 din 4 utilizatori inregistrati pe www.glami.ro are o medie de 10 produse in lista de favorite online, majoritatea articole la pret intreg, pe care acestia le asteapta la reducere, mai ales avand in vedere ca 52% dintre romani prefera sa cumpere online articole la reducere, dupa cum arata cifrele colectate in cadrul GLAMI Fashion (Re)search, un proiect de analiza a pietei de fashion e-commerce al GLAMI.

Adaugarea produselor in wishlist a fost influentata de faptul ca din aprilie 2020, utilizatorii cu cont creat pe www.glami.ro primesc e-mailuri de notificare cand produsele lor preferate din lista de dorinte au primit o reducere mai mare.

In perioada ianuarie-martie 2021, romanii au trecut pe lista de favorite rochii, fuste, genti si posete, pantofi sport, dar si imbracaminte sport, precum jachete, treninguri, topuri si pantaloni sport.

Dintre toate tarile in care operează GLAMI, Romania este campioana pieselor trecute pe lista de favorite online/sesiune/utilizator.


                                                                             _ * _

Pentru mai multe informatii si alte solicitari, va rugam contactati:

Andreea Paleologu

Brand & PR Specialist

E: andreea.paleologu@glami.ro

M: +40732 710 894

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte Comunicate de presa de Cristian Paleologu:

Cand elementele potrivite creeaza un sistem integrat invingator: produsele Franke castiga premiul Red Dot 2022 datorita designului inovator remarcabil.
Noul sondaj lansat de GLAMI în această primăvară aduce date relevante, colectate la începutul lunii aprilie 2021 de la vizitatorii site-ului www.glami.ro.
Designul sofisticat și performanțele tehnologice ale creațiilor Franke au fost recunoscute cu trei premii Red Dot Design 2021 în categoria Product Design.
Intrucat multi utilizatori nu mai pot lucra de la birou sau nu pot participa la evenimente sociale, cumparaturile de moda nu mai sunt prioritati.
În Iulie 2020, Franke Group a anunțat fuziunea diviziilor Faber Hoods & Cooking Systems și Franke Kitchen Systems.