Asociația Club Sportiv TNT Brothers a dat startul sezonului 2025 de parașutism, în cadrul aerodromului Clinceni, lângă București. Cei care vor să aibă parte de o experiență inedită și plină de adrenalină, vor avea posibilitatea să sară cu parașuta în tandem la 4000 de metri.
Informații despre saltul cu parașuta în tandem
Fără a fi nevoie de o pregătire prealabilă, saltul în tandem este cea mai simplă modalitate de a experimenta intensitatea căderii libere la 200 km/h și libertatea zborului cu parașuta. După efectuarea instructajului, avionul va urca la 4000 de metri în 12-15 minute, iar pe tot parcursul saltului pasagerul va fi strâns legat de instructor. Din momentul părăsirii avionului, căderea liberă va dura aproximativ un minut, unul dintre cele mai palpitante momente. La altitudinea de 1600 de metri, instructorul va deschide parașuta și o va pilota în aer 5-6 minute până la aterizare, când pasagerul se poate bucura de view-ul capitalei.
Condițiile generale pentru a executa saltul: persoanele care au vârsta peste 18 ani (sau peste 16 ani cu acordul notarial al ambilor părinți); persoanele ce au peste 60 de ani, au nevoie de un certificat de la medic înainte de a sări; greutatea maximă admisă este 110 kg. Documentele necesare îmbarcării în aeronavă – cartea de identitate sau pașaportul în termen de valabilitate.
Școala de parașutism
Tot în cadrul aerodromului Clinceni, cei care vor să învețe să sară cu parașuta pot participa la cursurile de parașutism în scopul licențierii. Pregătirea se realizează prin metoda Accelerated Freefall (AFF), cea mai rapidă şi sigură metodă de progresie în paraşutism, iar licența obținută este recunoscută la nivel internațional.
Înainte de începerea cursului sunt necesare completarea unui formular de înscriere la curs și obținerea unui certificat medical (specific domeniului aviatic, minim clasa a II-a) care să ateste faptul că persoana în cauză este aptă fizic pentru saltul cu parașuta, precum și un act de identitate în valabilitate.
Cursul de parașutism debutează cu predarea noțiunilor teoretice de către un instructor de parașutism acreditat, urmat de o testare scrisă a cunoștințelor acumulate. Pregătirea practică începe la sol, când toate exercițiile din salt și procedurile de urgență vor fi practicate sub supravegherea instructorului.
Numai după promovarea examenului teoretic este posibilă începerea cursului practic AFF, urmând unul dintre cele mai importante momente: primul salt. Un aspect foarte important în programul AFF este că primele trei salturi se desfășoară sub îndrumarea a doi instructori (conceptul de coaching în aer), cu focus pe următoarele obiective – obținerea unei poziții stabile de cădere liberă, aplicarea tehnicii corecte de deschidere a parașutei și aplicarea bazelor pilotării parașutei. Mai multe informaţii despre toate etapele cursului puteți afla pe site-ul si conturile de social media ale TNT Brothers.