S.O.S – salvați-mi părul! Ghidul complet pentru îngrijirea părului în timpul verii

Expunerea la razele UV, apa sărată și clorul din piscine poate să-ți pună la grea încercare podoaba capilară, ducând la uscare, fragilitate și decolorare. Dar cu puțină atenție și câteva sfaturi prețioase, poți să-ți menții părul în cea mai bună formă chiar și în cel mai fierbinte sezon al anului. Nicoleta Chertif, Hair Expert și Master Trainer Internațional la Soniko Beauty, primul salon cu produse pur organice din România, împărtășește secretele pentru a-ți proteja și îngriji părul în timpul verii.

 

Provocările verii: cum să-ți protejezi părul de factorii de mediu?

Expunerea la soare poate deteriora cuticula părului, lăsându-l uscat, fragil și decolorat. Apa sărată de mare elimină uleiurile naturale ale părului, iar clorul din piscine poate descompune proteinele și poate usca firul de păr. În plus, temperaturile ridicate și utilizarea frecventă a uscătoarelor de păr pot agrava problema. Dar nu dispera! Există soluții pentru a-ți proteja părul chiar și în cele mai călduroase zile de vară.

Produse cu protecție UV: Folosește șampoane, balsamuri și spray-uri cu protecție UV pentru a proteja părul împotriva daunelor solare.

Clătește părul după ce ieși din apă: După ce ieși din apa sărată sau din piscină, clătește-ți părul imediat cu apă dulce pentru a îndepărta sărurile și clorul.

Hidratare intensivă pentru păr: Aplică măști hidratante și uleiuri naturale pentru a menține hidratarea și a preveni uscarea.

Acoperă părul: Poartă pălării sau eșarfe pentru a proteja părul de razele directe ale soarelui.

Evită căldura excesivă: Redu utilizarea uscătoarelor de păr și a altor instrumente de coafat cu căldură și lasă părul să se usuce natural de fiecare dată când este posibil.

 

Există tratamente Speciale anti-deteriorarea părului vara?

Da, există mai multe tratamente și produse care pot ajuta la minimizarea daunelor și la îngrijirea părului vara. Iată câteva opțiuni eficiente:

Produse cu protecție UV: Folosește șampoane, balsamuri și spray-uri cu filtre UV pentru a proteja părul împotriva razelor solare.

Măști și tratamente hidratante: Aplică măști hidratante o dată sau de două ori pe săptămână pentru a restabili umiditatea și a repara daunele.

Uleiuri pentru Păr: Utilizează uleiuri naturale precum uleiul de argan sau uleiul de cocos pentru a hidrata și proteja părul.

Tratament cu substanțe organice: Optează pentru tratamente friendly pentru a repara și întări părul deteriorat.

Leave-in Conditioner: Folosește zilnic balsamuri fără clătire pentru a oferi hidratare și protecție continuă.

Spray-uri cu protecție împotriva clorului și a apei sărate: Aplică spray-uri speciale înainte de a intra în apă pentru a minimiza daunele.

Tunsori Regulate: Tunde-ți părul regulat pentru a preveni extinderea deteriorării.

 

Măsuri de pregătire a părului înainte de vacanță

Înainte de a pleca în vacanță, asigură-te că părul tău este pregătit pentru aventurile de vară. Programează-te pentru o hidratare intensivă și pentru îngrijirea vârfurilor la salonul Soniko Beauty și folosește produse cu protecție UV pentru a-ți proteja părul împotriva razelor solare. Insight oferă o gamă largă de tratamente organice-minune pentru fiecare tip de păr, toate friendly cu scalpul.

 

Îngrijirea părului vopsit și decolorat în vacanță

Dacă ai părul vopsit sau decolorat, alege produse speciale care să protejeze culoarea și să hidrateze profund. Evită expunerea prelungită la soare și folosește accesorii pentru a-ți proteja părul. Produsele pe care le recomand în acest caz sunt: Șampon antioxidant cu extract de morcov, Mască antioxidantă cu extract de morcov și Apă antioxidantă și răcoritoare pentru păr și corp, toate de la Insight.

 

Măsuri pentru părul tratat chimic vs. părul natural

Pentru părul tratat chimic, folosește produse de întreținere speciale pentru a repara și a proteja structura firului de păr. Pentru părul natural, hidratează-l regulat și folosește produse organice pentru a-l proteja de factorii de mediu. Produsele-vedetă în acest sens sunt: Șampon păr vopsit cu extract de ulei de macadamia, Mască păr vopsit cu extract de ulei de macadamia și Cristale lichide cu extract de ghimbir, toate marca Insight.

 

Repararea părului după concediu

După ce te întorci din vacanță, acordă părului tău o atenție suplimentară. Programează-te la Soniko Beauty pentru tratamente profesionale de hidratare și reconstrucție și folosește produse intensive pentru a-ți revitaliza părul! Tratamentele Ser de umplere și reconstrucție, Sigilator de cuticule și reconstrucție și Șampon restructurant cu extract de germeni de grâu, Mască restructurantă cu extract de germeni de grâu, Spray restructurant cu extract de germeni de grâu de la Insight fac instant adevărate minuni.

 

Vopsirea/decolorarea părului după vacanță

Dacă te gândești să-ți vopsești sau să-ți decolorezi părul după vacanță, consultă un specialist pentru a evalua starea părului tău și pentru a stabili ce tratamente sunt necesare înainte de a efectua procedura. Ideal ar fi să recurgi la vopsirea fără decolorare, procedeu posibil cu minunata vopsea organică de la Insight Incolor.

 

Produse eficiente pentru îngrijirea părului vara

Folosește produse profesionale organice de la Insight pentru a-ți îngriji părul vara. Gama lor variată include șampoane și balsamuri pentru hidratare și protecție UV, seruri și uleiuri pentru a adăuga strălucire și protecție împotriva factorilor de mediu.

 

4 reguli de aur pentru plajă

1.  Aplică protecție UV pe păr înainte de a merge la plajă și hidratează-ți părul înainte și după expunerea la soare, sare sau clor.

2.  Folosește pălării sau eșarfe pentru a-ți proteja părul de razele solare directe!

3.  Clătește-ți părul cu apă dulce după fiecare expunere la apa sărată sau la piscină.

4.  Optează pentru produse profesionale organice de la Insight atunci când ești în vacanță și pentru tratamentele de regenerare/hidratare din salonul Soniko Beauty, imediat ce revii acasă! Astfel vei putea să te bucuri de o podoabă capilară sănătoasă și strălucitoare pe toată perioada verii. Descoperă întreaga gamă de produse pe www.organicbeauty.ro  și transformă-ți părul într-un adevărat accesoriu de vară!

 

 

 

 

 

 

DATE DE CONTACT

Website: https://www.organicbeauty.ro/

Cuvinte cheie:

Alte Comunicate de presa de Marin ioana:

Lewis Hamilton a purtat jacheta supradimensionată Aiden din denim, combinată cu blugi baggy carpenter, ambele din colecția Archive.
Datorită farmecului lor inconfundabil, trandafirii au captivat imaginația umană de-a lungul secolelor.
Apeluri mai clare în locuri aglomerate prin îmbunătățirea blocării zgomotului de fundal pentru Jabra Elite 10; ANC și HearThrough îmbunătățite pentru reducerea zgomotului provocat de vânt pentru Jabra Elite 8 Active
Vara și-a intrat pe deplin în drepturi și valurile de căldură se răsfrâng, stabilind temperaturi ridicate record în unele regiuni.
Tommy Hilfiger prezintă colecția și campania de vară 2024, aleasă cu atenție de către Sofia Richie Grainge, un simbol global al stilului.