Să nu uităm jertfa lui Isus Cristos

Ziua de duminică, 24 martie, ar putea trece neobservată pentru mulți, însă milioane de oameni din întreaga lume se vor întruni la apusul soarelui pentru a comemora moartea lui Isus Cristos.

Comemorarea morții lui Isus Cristos, sau Cina cea de taină, cum mai este numită, este cea mai importantă zi a anului pentru Martorii lui Iehova, care o sărbătoresc anual la data de 14 nisan din calendarul evreiesc, în conformitate cu declarația lui Isus din Evanghelia după Luca, capitolul 22, versetul 19: „Continuați să faceți lucrul aceasta în amintirea mea”. În întreaga lume există peste 8,6 milioane de Martori ai lui Iehova, dar anul trecut au asistat la eveniment aproape 20 de milioane de persoane.

„La nivel mondial, mulți oameni care nu sunt Martori ai lui Iehova asistă la Comemorare. Sperăm că membrii comunității locale ni se vor alătura cu această ocazie specială în care ne amintim de moartea lui Isus Cristos și arătăm recunoștință pentru jertfa sa”, a declarat Ionuț Moraru, purtătorul de cuvânt al Martorilor lui Iehova. „Aceasta este o ocazie solemnă, dar în același timp plină de bucurie”.

Evenimentul durează aproximativ o oră și va cuprinde o cuvântare care va vorbi despre ce a realizat Isus prin moartea sa, pentru toată omenirea.

În luna martie 2024, în întreaga țară se desfășoară o campanie specială prin care toți sunt invitați să asiste la celebrarea anuală a Cinei Domnului.

Pentru a găsi o locație în apropiere, vizitați secțiunea Căutați o întrunire de pe site-ul jw.org. Mai multe detalii despre modul în care Martorii lui Iehova sărbătoresc Cina Domnului pot fi găsite pe pagina „Întrebări frecvente”,  care se găsește pe jw.org, site-ul oficial al Martorilor lui Iehova.

Prin amabilitatea Departamentului de informații publice al Martorilor lui Iehova.

DATE DE CONTACT

Email: birouldeinformatiipublice.ro@jw.org
Website: https://www.jw.org

Cuvinte cheie:

Iehova, isus, comemorare, dumnezeu, iubire

Alte Comunicate de presa de Pintea Mihăiță:

Comemorarea mortii lui Isus va avea loc duminica, 24 martie 2024. Toti sunt invitati sa asiste. Mai multe detalii pe jw.org.
Aproximativ 75% dintre tineri nu au competențe în vederea găsirii unui loc de muncă. Site-ul JW.ORG, o sursă de conținut practic pentru tineri.
Sezonul de congrese regionale de trei zile ale Martorilor lui Iehova începe în 9-11 iunie 2023 și se sfârșește în 8-10 septembrie 2023
În sfârșitul de săptămână din 1-2 aprilie 2023, va avea loc la nivel mondial un eveniment special cu tema „De ce putem privi cu încredere viitorul”. Marți, 4 aprilie 2023, va avea loc Comemorarea morții lui Isus, sau Cina Domnului.
Data de 27 ianuarie a fiecărui an marchează Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Puțini însă cunosc că alături de evrei, în lagărele de concentrare naziste au zăcut și au fost executați mii de Martori ai lui Iehova.