Salt cu parașuta din scaunul cu rotile și cea mai impresionantă cerere în căsătorie la înălțime!

În cadrul dropzone-ului de la Clinceni, clubul sportiv TNT Brothers a oferit posibilitatea unei persoane imobilizate în scaunul cu rotile să sară cu parașuta în tandem și să organizeze cea mai impresionantă cerere în căsătorie de la 4000 de metri din acest an.

 

Un vis împlinit și o poveste cu happy end

În urma unui tragic accident de circulație, motociclistul Paul Stănescu, în vârsta de 29 de ani, a rămas imobilizat în scaunul cu rotile. De atunci, cu sprijinul prietenei și al familiei, Paul luptă din greu pentru recuperarea sa și visul de a merge din nou.

„În urmă cu ceva timp am avut un accident rutier în urma căruia am rămas în scaunul cu rotile. Încă mai trag pentru a mă recupera, dar până atunci am vrut să îi fac Mariei o surpriză și am cerut-o în căsătorie aici, la voi. Prima dată voiam să fie o surpriză pentru ea saltul, dar am zis că dacă tot am venit cu ea, să sar și eu. La aterizare i-am oferit inelul și am cerut-o de soție. Băieții de la voi ne-au ajutat foarte mult, au fost extraordinari, nu mă așteptam să iasă așa. Eu mi-am imaginat lucrurile într-un fel, m-am pregătit, dar a ieșit mult mai bine. Nu am avut nicio problemă la salt, la zbor sau aterizare. Mai multe emoții am avut jos, când a trebuit să scot inelul. M-am bucurat de salt, de zbor, de absolut tot și pentru că știam ce urmează. Până să am accidentul, am făcut școala (de parașutism) și am făcut câteva salturi. Pentru cine nu are curajul să facă școala, recomand să vină să experimenteze saltul în tandem. Este absolut fabulos, experiențe de genul rar se mai găsesc” a povestit Paul în cadrul interviului realizat după salt.

 

Echipament special conceput pentru persoanele cu dizabilități locomotorii

Pentru a acorda posibilitatea de a se bucura de saltul cu parașuta în tandem și persoanele cu diverse patologii ce îi țin imobilizați în scaunul cu rotile, comunitatea de parașutiști TNT Brothers a creat un echipament special. Diferit față de hamul standard de tandem, hamul special are în plus un set de chingi pentru picioare și glezne, menit să țină pasagerul în poziția adecvată căderii libere. Această adaptare a echipamentului permite realizarea saltului în condiții de siguranță. Instructorii tandem care iau parte la astfel de acțiuni sunt printre cei mai experimentați din țară și au la activ zeci de mii de salturi, inclusiv cu persoane cu diverse probleme locomotorii sau de alta natură.

„Este cea mai mare bucurie pentru noi atunci când putem oferi șansa de a face un salt cu parașuta persoanelor care nu pot merge, dar care visează să zboare. După prima experiență de acest gen, încercăm ca în fiecare an să oferim cadou cel puțin unei persoane cu nevoi speciale care își dorește să experimenteze saltul cu parașuta și respectă toate celelalte condiții de efectuare. Iar legat de reacția de după, nici măcar nu poate fi descris în cuvinte, ce energie extraordinară ne transmite pasagerul, cât de fericit și euforic este după salt.” a declarat Radu Ioniță, reprezentant TNT Brothers.

Mai multe informaţii despre salturile cu parașuta puteți afla pe pagina de Facebook @tntbrothers.

 

DATE DE CONTACT

Nume: Ioana Dadiciu
Functie: Manager Comunicare
Email: dadiciu.ioana@gmail.com
Telefon: 0752265071
Website: http://shakeadvertising.ro

Cuvinte cheie:

salt cu parasuta, TNT Brothers

Alte Comunicate de presa de Ioana Dadiciu:

În perioada 27 septembrie - 1 octombrie 2023, asociația Club Sportiv TNT Brothers a organizat la aerodromul Clinceni Campionatul Național de Formation Skydiving 4-Way (CNFS 4-Way).
„CONECTIV” este un program de cercetare și experimentare artistică ce vizează susținerea, dezvoltarea și promovarea performance art-ului în România, susținerea artiștilor tineri și promovarea schimbului de practici între artiști din țară și străinătate.
Asociația Club Sportiv TNT Brothers a organizat cel mai special moment al sezonului 2022 - primul salt în tandem din acest an cu un tânăr imobilizat în scaunul cu rotile, care și-a dorit să organizeze cea mai palpitantă cerere în căsătorie de la înălțime.
Centrul CEVA va reactiva comunitatea prin cel mai mare eveniment organizat de tinerii din Târgu Neamț - festivalul „REACTIV. ceva laborator de experiențe performative pentru adolescenți”. Intrarea va fi liberă și sunt așteptați spectatori de toate vârstele.
În cadrul evenimentului „Girls can Fly!”, organizat de asociația Club Sportiv TNT Brothers în perioada 2-5 iunie, au fost realizate primele două recorduri naționale de formații feminine în cădere liberă.