Sănătatea și starea de bine contează pentru seniori!

Programul Forever Fit a ajutat 181 de persoane cu vârsta cuprinsă între 55 și 74 de ani să își însușească rutina mișcării în viața zilnică.

Acest program de mișcare online a fost organizat de asociația Răsăritul de Argint, prin finanțarea primită prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și administrat de asociația Act for Tomorrow.

500 de participanți seniori din 63 de localități au beneficiat de programul de mișcare funcțională timp de 6 luni, iar 181 dintre ei au afirmat că programul i-a stimulat să fie mai activi.

Obiectivele programului au adus în prim plan îmbunătățirea calității vieții la vârsta a treia, creșterea speranței de viață și schimbarea comportamentală a participanților de la sedentarism înspre o viață activă.

Pe întreg globul populația îmbătrânește. Însă îmbătrânirea nu este doar rezultatul trecerii timpului, ci și al unui stil de viață sedentar și nesănătos. Majoritatea oamenilor încep să se simtă bătrâni ca urmare a unei dizabilități, a unei dureri care îi împiedică să funcționeze.

Asociația Răsăritul de Argint a fost înființată în 2020 pentru a aborda provocarea îmbătrânirii active, oferind programe gratuite de sănătate pentru persoanele cu vârsta peste 55 de ani.

Suntem pionierii conceperii unor programe personalizate de activități fizice, venite în sprijinul vârstnicilor ca metodă de prevenție. În cadrul proiectului Forever Fit am oferit 25 de ore de mișcare funcțională calitativă pentru beneficiarii noștri: cursuri de yoga, tai chi și gimnastică pentru perineu, precum și lecții de înot în Timișoara.

Cei 500 de beneficiari și-au îmbunătățit sănătatea fizică, socială și mentală. Peste 35% dintre ei au realizat o schimbare de comportament în rutina lor zilnică.

Mai mult, comunitatea formată online înseamnă pentru ei un spațiu sigur, în care zi de zi aceștia își dezvoltă încrederea și crează legături durabile. Pe perioada proiectului seniorii au vizionat 35.000 de minute ale ședințelor înregistrate.

Odile Turcu, vicepreședinte:

„Este timpul să facem mai mult pentru seniorii actuali și viitori ai României. Cercetarea privind îmbătrânirea activă și sănătoasă trebuie să abordeze lacunele existente și nevoile actuale ale persoanelor în vârstă, să anticipeze provocările viitoare și doar astfel vom reuși să dezvoltăm intervenții și traiectorii cu impact. Seniorii de astăzi nu mai sunt la fel ca seniorii de ieri. Nu au trăit o viață întreagă în lipsuri, iar blocarea accesului vârstnicilor la activități propice secolului în care trăim ne va conduce spre o economie falimentară.

Prin programele de prevenție la nivel național am putea reduce semnificativ șansele ca acești adulți în vârstă să fie susținuți economic de către populația activă.

Iar acesta este unul dintre obiectivele asociației Răsăritul de Argint: să contribuim la o economie de argint, în care seniorii produc valoare și contribuie ca indivizi sănătoși, scăzând presiunea uriașă a taxelor și contribuțiilor asupra viitoarei clase muncitoare (tineretul de astăzi).”

Proiectul Forever Fit este posibil prin finanțarea primită prin programul Start ONG.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

 

 

DATE DE CONTACT

Nume: Odile Turcu
Functie: Coordonator program Forever Fit, Asociația Răsăritul de Argint
Email: acasa@rasarituldeargint.ro
Telefon: 0723832717
Website: https://rasarituldeargint.ro/eveniment/forever-fit/

Cuvinte cheie:

ong, yoga, seniori, SANATATE, sport, imbatranire activa

Alte Comunicate de presa de Odile Turcu:

Asociația „Răsăritul de Argint” anunță finalizarea proiectului „Ritm de viață”, posibil prin finanțarea primită prin programul Start ONG, finanțat de Kaufland România și implementat de Asociația ActForTomorrow.
Asociația „Răsăritul de Argint” anunță finalizarea proiectului „Ritm de viață”, posibil prin finanțarea primită prin programul Start ONG, finanțat de Kaufland România și implementat de Asociația ActForTomorrow.
Suntem încântați să anunțăm finalizarea cu succes a proiectului „Sunt fericit atunci când...”, organizat de Asociația Răsăritul de Argint la Grădinița cu P.P. Giroc, din cadrul liceului David Voniga, județul Timiș,
Programul Forever Fit a ajutat 181 de persoane cu vârsta cuprinsă între 55 și 74 de ani să își însușească rutina mișcării în viața zilnică.
Programul online Forever Fit al asociației Răsăritul de Argint a atins cifra de 500 participanți seniori cu vârste între 55 și 78 de ani, din 63 de localități naționale.