Școala 149 București este antibullying

120 de elevi de clasa a V-a de la Şcoala 149 Sector 3, Bucureşti au participat alături de 6 profesori coordonatori la întâlniri online, dedicate înţelegerii conceptelor de bullying şi cyberbullying.

Pe parcursul lunii Noiembrie, Asociaţia Generaţia EQ prin intermediul platformei Zoom a găzduit activităţi dedicate elevilor cu scopul de a identifica caracteristici ale bullying-ului. Astfel, elevii au participat la exerciţii de conştientizare, s-au împărţit pe echipe în breakout rooms şi au lucrat pe cele 3 dimensiuni ale bullying-ului (martor, agresor, victima) identificând răspunsurile la întrebările „Ce simt?” şi „Ce fac?”  din fiecare perspectivă.

Până la sfârşitul anului 2020, peste 120 de elevi şi cei 5 diriginţi ai claselor a V-a vor crea o scenetă de teatru alături de Luiza Ghindă – colaboratorul artistic al proiectului.

Ideea proiectului „Și eu sunt colegul tău!”  a luat naștere la începtul anului 2020 când peste 130 de elevi de clasa aV-a din Școala Gimnazială nr. 149 din București, au participat la întâlniri de informare și conștientizare cu privire la impactul violenței în viața de gimnaziu.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Evoluția proiectului poate fi urmărită pe pagina de facebook a Asociației Generația EQ.

DATE DE CONTACT

Nume: Violanda Popa
Functie: Presedinte ONG
Email: violanda_popa@yahoo.com
Telefon: 731699693
Website: https://www.facebook.com/generatiaeq
Cuvinte cheie: antibullying, cyberbullying, scoala 149, clasa a 5-a, si eu sunt colegul tau, generatia EQ

Alte Comunicate de presa de 1204 :