Se inaugurează primul Centru de Autism din orașul Pucioasa, jud. Dâmbovița

Asociația „Spune Da Vieții” inaugurează în Pucioasa, jud. Dâmbovița, un centru pentru copiii și adolescenții cu Tulburări din Spectrul Autist. Noul Centru Autism Step by Step își va deschide porțile pe 2 martie 2023.

Misiunea Centrului „Autism Step by Step” Pucioasa este de a oferi o punte de sprijin copiilor cu TSA din jud. Dâmbovița, pentru ca aceștia să își poată atinge potențialul maxim, să ducă vieți independente și împlinite. Vom fi acolo pentru a-i sprijini atât pe ei, cât și pe membrii familiei.

Programele desfășurate în noul centru din orașul Pucioasa sunt gestionate de coordonatori si analisti comportamentali certificați (BCBA, RBT), psihologi, psihoterapeuți, logopezi, kinetoterapeuți, educatori, profesori pentru învățământul special. Echipa multidisciplinară are rolul de a obține cele mai bune rezultate pentru fiecare copil/adolescent în parte.

Programele Autism Step by Step încorporează predarea și dezvoltarea abilitaților cognitive (atenția, memoria, logica), abilitaților lingvistice (comunicare verbală, non-verbală, para-verbală), a celor sociale și emoționale (relaționare, gestionare emoții), precum și optimizarea comportamentală.

La baza programelor noastre se află terapia ABA, un tip de terapie comportamentală cu rezultate dovedite în Tulburările din Spectrul Autist.  În paralel cu terapia ABA, copiii și adolescenții cu Tulburări din Spectrul Autist, pot beneficia, la alegerea familiei, de alte terapii și programe de suport:  terapie prin artă, terapie logopedică,  terapie cu animale, terapie prin joacă, asistență educațională și/sau consiliere vocațională, dezvoltare personală, terapie cognitiv comportamentală (pentru provocările specifice autismului, precum și în tulburările afective și anxioase co-ocurente).

Adresă Centru Autism Pucioasa: Str. Republicii nr. 87, Et 2.

Pentru informații suplimentare și înscrieri, trimiteți un e-mail la: ongspunedavietii@gmail.com

Website: https://autismstepbystep.ro/centru-pucioasa-dambovita/

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

centru autism

Alte Comunicate de presa de Elena Alina:

Începând cu 15 iunie, Bucureștiul se îmbogățește cu un proiect educațional și de conservare a biodiversității unic în Europa: REPTILAND.
Vrei să-ți poziționezi site-ul în prima pagină a motorului de căutare Google? Vrei să atragi mai mulți clienți în locația ta sau să crești vânzările online?
Asociația „Spune Da Vieții” inaugurează în Pucioasa, jud. Dâmbovița, un centru pentru copiii și adolescenții cu Tulburări din Spectrul Autist. Noul Centru Autism Step by Step își va deschide porțile pe 2 martie 2023.
S-a deschis un nou centru pentru copiii cu nevoi speciale în București: Autism Step by Step. Copiii au parte de terapii, activități educaționale specifice unei grădinițe, programe de pregătire pentru clasa I, programe after-school.
Răspundem celor mai importante nevoi ale comunității copiilor cu Tulburări din Spectrul Autist și Cerințe Educaționale Speciale. Vă propunem să deveniți parteneri în misiunea noastră. Fiecare donație, oricât de mică, ajută la schimbare.