Senator Iulia Scântei pentru JurnalPublic.ro: “Nu există democrație adevărată într-un stat în care nu se înfăptuiește Justiția, în mod independent”

Senatorul PNL de Iași, Iulia Scântei, a făcut o declarație pentru www.jurnalpublic.ro sub forma unui răspuns la întrebarea „Ce poți să-i dorești JUSTIȚIEI într-o țară precum România anului 2019?”

Iată declarația sa:

„Hulită mai cu seamă de politicienii vremii și de cei certați cu legea, dorită și sperată mereu de oamenii obișnuiți, nedreptățiți de autorități ori vătămați în drepturile lor, JUSTIȚIA are o zi a ei, de celebrare anuală, în prima duminică a lunii iulie (7 iulie).

Ce poți să-i dorești JUSTIȚIEI într-o țară precum România anului 2019? Să se înfăptuiască, să fie accesibilă justițiabililor, promptă în apărarea drepturilor și să restabilească echilibrul și dreptatea in numele legii.

Pe vremea romanilor, “Iustitia” era o divinitate alegorică care personifica respectarea legii şi a normei, al căror garant era Iupiter. Ca alegorie era reprezentată adesea pe monede, cu sabia şi balanţa, care îi reflectau caracterul implacabil, dar și echitatea şi supremul echilibru.”

Citește declarația integrală pe www.jurnalpublic.ro

DATE DE CONTACT

Nume: FS Media

Alte Comunicate de presa de 312 :