SensoPRO Milano a dublat numarul de comenzi procesate, cu ajutorul sistemelor integrate de la Senior Software

SensoPRO Milano, unul dintre cei mai mari retaileri online de produse cosmetice din Romania, si-a optimizat procesele de business cu ajutorul unei solutii integrate, formata din sistemele ERP si WMS de la Senior Software. Activitatea companiei a fost transformata complet, pentru a permite desfasurarea fara piedici a planurilor de expansiune, distribuitorul trecand de la pix si hartie la procese automatizate si conectate.

In urma implementarii SeniorERP – soft ERP pentru gestionare resurse si WMS – soft pentru management depozit, retailerul a inregistrat o crestere impresionanta a volumului de comenzi. Acesta a ajuns la peste 3.000 de colete expediate zilnic, dublu fata de perioada anterioara utilizarii sistemelor software, si pana la 7.000 de comenzi in varf de sezon sau pe parcursul derularii campaniilor promotionale. Avand un portofoliu de peste 16.000 de produse, SensoPRO Milano administreaza usor si fara erori vanzarile din Romania, Ungaria si Bulgaria, provenite din 4 magazine online proprii si 5 platforme de tip marketplace.

„Implementarea sistemelor ERP si WMS a reprezentat un pas crucial in eficientizarea proceselor de business. Inainte de parteneriatul cu Senior Software, capacitatea de livrare era de aproximativ 1.500 de comenzi pe zi. Acum, am reusit sa dublam acest numar, procesand peste 3.000 de comenzi zilnic si pana la 7.000 de comenzi in varf de sezon sau cand desfasuram anumite campanii, precum cea de Black Friday.

SeniorERP ne permite sa gestionam integrat afacerea, avand acces instantaneu la date critice. Sistemul ERP ne asigura o vedere completa asupra operatiunilor, comenzilor, dinamicii stocurilor si a indicatorilor financiar-contabili, automatizand totodata o serie de procese consumatoare de timp. Pe de alta parte, cu ajutorul WMS-ului avem o imagine clara asupra stocurilor si locatiilor acestora, putem sa planificam corect aprovizionarea, iar performanta angajatilor a fost mult imbunatatita, timpii de picking fiind redusi cu 50%.

Legat de conectivitatea dintre cele doua sisteme, pot spune ca ERP-ul functioneaza ca un creier, in timp ce WMS-ul este forta bratelor. Ambele lucreaza in perfecta sincronizare. Orice planificare realizata in ERP se reflecta in WMS, iar orice actiune din WMS este vizibila instantaneu in ERP. Cele doua programe informatice functioneaza ca o oglinda, iar arhitectura lor ne permite sa gestionam intreaga activitate intr-un singur loc”, a spus Viorel Haiducescu, Director Vanzari – SensoPRO Milano.

Comenzile provenite din cele noua canale de vanzare online ale SensoPRO Milano sunt procesate eficient prin sistemul ERP si directionate automat catre depozit si, implicit, catre sistemul WMS, pentru a fi pregatite de livrare. Alte avantaje obtinute de companie in urma utilizarii acestei solutii integrate, formata din softul de gestionare resurse si programul pentru management depozit, sunt:

  • Adaptarea cu succes la cerintele fiscale specifice atat pietei interne, cat si celei internationale, legate de moneda, cota de TVA si nu numai;
  • Sincronizarea activitatii de compunere a kiturilor, ce pot include pana la 80 de produse, cu cererea, respectiv comenzile de vanzare aflate in sistem;
  • Automatizarea operatiunilor de picking, prin integrarea solutiei WMS cu dispozitive hands-free de scanare a codurilor de bare, precum pocket scanner si ring scanner;
  • Localizarea facila a produselor in cadrul depozitului si posibilitatea de a pregati comenzile intr-un timp mult mai scurt si fara erori.

De asemenea, cu ajutorul softurilor perfect integrate, retailerul online isi gestioneaza centralizat resursele si a optimizat fluxurile de lucru din toate departamentele, intreaga echipa SensoPRO Milano avand acces la date exacte si actualizate in timp real. Astfel, distribuitorul a obtinut o imagine de ansamblu asupra afacerii, ceea ce ii permite sa administreze businessul ca un tot unitar, intr-un flux continuu.

„Suportul oferit de echipa Senior Software este un pilon fundamental in strategia noastra de afaceri. Din perspectiva operationala, acest parteneriat ne permite sa ne indeplinim obiectivele de dezvoltare, avand la dispozitie un lider de piata si o solutie software matura, care ne asigura o crestere sigura a businessului. De asemenea, sustinerea morala pe care o primim este un alt element cheie, avand convingerea ca suntem pe maini bune si ca putem gasi solutii eficiente in fata oricaror provocari, a declarat Ionut Ecobescu, CEO – SensoPRO Milano.

In ceea ce priveste planurile de viitor, compania doreste sa se extinda pe mai multe piete externe si sa isi consolideze pozitia atat in Romania, cat si in afara granitelor tarii, dezvoltare care va fi sustinuta de cele doua sisteme ERP si WMS si, bineinteles, de suportul echipei Senior Software.

Despre SensoPRO Milano

Compania pune la dispozitie o gama larga de produse cosmetice pentru manichiura, epilare si make-up, atat din cele doua branduri proprii – SensoPRO Milano si LUXORISE, cat si alte marci recunoscute pe plan international. Produsele sunt comercializate in Romania, Ungaria si Bulgaria, prin magazinele online ale retailerului, respectiv www.sensopro.ro, www.luxorise.ro, www.kitunghii.ro, www.pensulemachiaj.ro, dar si prin platforme de tip marketplace.

Despre Senior Software

Senior Software este furnizor si dezvoltator de sisteme software performante pentru managementul integrat al afacerilor. Fondata in 2003, compania a realizat peste 500 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii. Senior Software implementeaza sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce si Hardware. Compania isi desfasoara activitatea in 5 locatii din Romania (Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi, Timisoara), avand o echipa de peste 200 de angajati.

DATE DE CONTACT

Nume: Carmen Stanciu
Functie: Marketing Specialist
Email: office@seniorsoftware.ro
Telefon: 0213107481
Website: https://www.seniorsoftware.ro/

Cuvinte cheie:

SeniorERP, WMS, Senior Software, sisteme integrate, management depozit, produse cosmetice, sensopro milano, retail online, automatizare, soft management resurse

Alte Comunicate de presa de Carmen Stanciu:

Light Candel Art a eficientizat fluxurile de lucru din companie cu ajutorul sistemelor integrate de la Senior Software. Distribuitorul de lumanari din Ilfov are acces usor si in timp real la orice informatie de business, gestioneaza optim stocurile si procesea
Sedona ALM, distribuitor de aparatura fiscala, a inlocuit vechile aplicatii neintegrate cu solutia ERP de la Senior Software. Compania a eliminat astfel situatii precum lipsa accesului in timp real la date de interes si implicarea unui numar mare de resurse.
Verdon Solution si-a optimizat procesele de business si a obtinut control crescut asupra afacerii, cu ERP si BI de la Senior Software. Distribuitorul proceseaza zilnic sute de comenzi, fara erori si are acces in timp real la analize si rapoarte complexe.
SensoPRO Milano, afacere de top in comertul online cu produse cosmetice, a inregistrat o evolutie impresionanta si proceseaza zilnic mii de comenzi, fara erori, de cand foloseste sistemele ERP si WMS de la Senior Software.
Compania Marbeto a obtinut control si vizibilitate completa asupra afacerii, folosind sisteme software moderne de tip ERP si BI, de la Senior Software.