Sistemul wireless flagship WiBAS G5 dual-BS de la Intracom Telecom a fost ales de EOLO SpA pentru extinderea rețelei sale ultra-rapide în Italia

Atena, Grecia – 14 septembrie 2023 – Intracom Telecom, furnizor global de sisteme și soluții de telecomunicații, a anunțat astăzi că EOLO SpA, un operator italian de telecomunicații ce ofera servicii ultrabroadband în zonele suburbane și rurale, a selecționat stația wireless de bază WiBAS™ G5 dual-BS pentru extinderea rețelei wireless ultrabroadband de 28 GHz în toată Italia.

EOLO a atribuit contractul de extindere în valoare de mai multe milioane de euro companiei Intracom Telecom în urma unei testări îndelungate a echipamentului în laborator și pe teren. Implementarea stației radio WiBAS™ G5 dual-BS face parte din investițiile extinse ale EOLO în rețeaua sa în expansiune rapidă pe teritoriul Italiei, cu scopul de a se menține în topul furnizorilor de servicii FWA (Fixed Wireless Access) din Italia, cu un portofoliu de servicii în bandă ultra largă (ultrabroadband) pentru abonații rezidențiali și IMM-uri. Reamintim că EOLO utilizează platforma WiBAS™ din 2017, contribuind la succesul său în furnizarea abonaților săi cu conexiuni de internet ultrabroadband de înaltă calitate.

WiBAS™ G5 dual-BS va interopera cu stațiile terminale ale Intracom Telecom deja instalate și gestionate de EOLO. Datorită caracteristicilor sale hardware și software unice și inovatoare, acesta are o capacitate dublă în ceea ce privește numărul de abonați și un randament de trei ori mai mare comparativ cu echipamentul din generația anterioară.

Platforma WiBAS G5 dual-BS de la Intracom Telecom poate fi valorificată de operatori pentru a genera servicii gigabit prin actualizări software și pentru a atinge viteze de transfer echivalente cu 5G. Echipamentul include tehnologii noi pentru această categorie de echipamente, cum ar fi MU-MIMO. Procesul de furnizare a echipamentului se realizează prin intermediul uniMS™ SON Gateway, o platformă software care accelerează activarea serviciului prin detectarea automată a terminalelor și furnizarea instantanee a profilului de abonare.

Referindu-se la parteneriatul dintre Eolo și Intracom Telecom, Guido Garrone, co-CEO al Diviziei de Rețele, EOLO, a declarat: „Construirea unei rețele fiabile și pregătite pentru viitor necesită determinare și o planificare atentă pe care EOLO și Intracom Telecom au realizat-o împreună în ultimii 6 ani de colaborare. Cu rețeaua sa FWA mmWave, EOLO deservește clienti rezidențiali, companii și clienți din categoria wholesale. Misiunea EOLO a fost întotdeauna aceea de a garanta accesul la o rețea ultra-rapidă, de înaltă performanță și rezilientă tuturor locuitorilor și companiilor italiene, ajungând până în cele mai îndepărtate zone ale țării, creând valoare pentru teritoriul în care operează. Intracom Telecom a dat dovadă de flexibilitate și angajament în susținerea noastră în această călătorie. Datorită expertizei sale tehnologice, inginerii Intracom Telecom au îmbunătățit produsul lor cu noi caracteristici, permițând o îmbunătățire continuă a ofertelor noastre.”

Kartlos Edilashvili, Director General Interimar al Intracom Telecom, a declarat: „Suntem mândri să ne bucurăm din nou de increderea acordata de EOLO si ii sprijinim sa devina cel mai bun furnizor de acces fix din Italia, precum și o referință globală pentru ofertele de conectivitate pentru clienții rezidențiali și cei business. Din 2017, lucrăm cu EOLO pentru a răspunde nevoilor lor în domeniul rețelelor de ultima generatie, dezvoltând soluții inovatoare menite să le accelereze extinderea și creșterea rețelei. Așteptăm cu nerăbdare să punem în aplicare această nouă etapă de expansiune și să asociem numele nostru de marcă, în calitate de partener tehnologic cheie, cu succesul EOLO.”

 

Intracom Telecom a acumulat expertiză în ultimii 20 de ani în furnizarea de soluții inovatoare de acces wireless, dezvoltând și implementând cu succes sistemele sale Point-to-Multipoint pentru numeroși operatori din Europa, Asia de Sud-Est și Africa, acoperind cererea în continuă creștere pentru servicii de acces broadband.

 

DATE DE CONTACT

Nume: Magda Mischie
Functie: Marketing & Communications Manager
Email: magdam@intrarom.ro
Telefon: 0212040960
Website: www.intrarom.ro

Cuvinte cheie:

wireless, intrarom, intracom telecom, eolo

Alte Comunicate de presa de Mischie Magda:

"Antena inteligentă" inovatoare va fi prezentată în cadrul MWC Barcelona
Atena, Grecia - 05 februarie 2024 - Intracom Telecom, furnizor global de sisteme și soluții tehnologice, va lansa cele mai noi produse radio în bandă E la următorul eveniment MWC Barcelona, care va avea loc în perioada 26-29 februarie 2024.
Atena, Grecia - 05 octombrie 2023 Sistemele radio expuse sunt fabricate in Romania, la Intrarom