Sportul pentru toți, vector în dezvoltarea abilităților personale

Evenimentul sportiv “Sportul pentru toți, vector în dezvoltarea abilităților personale” este activitate a proiectului european “Dezvoltarea abilităților personale, pașaport în educație” (Expanding soft skills borders, PasSPORT in education). Proiectul este coordonat de Asociația Clubul Sportiv “Kasta Morrely Star” Iași și cofinanțat prin Programul Erasmus+ Sport al Uniunii Europene. Proiectul este implementat în perioada ianuarie 2021 – iunie 2022 cu un consorțiu de parteneri internaționali ce cuprinde Asociația Intercultural for All din Portugalia, Centre for youth activism KRIK din Macedonia de Nord și Development Youth & Sports Association din Turcia.

Evenimentul sportiv “Sportul pentru toți, vector în dezvoltarea abilităților personale” a cuprins 15 momente demonstrative de sport incluzând sporturi precum dans sportiv, scrimă, volei, balet, șah, fotbal, gimnastică aerobică, zumba, arte marțiale și street dance prezentate de 11 asociații, cluburi și instituții educationale cu profil sportiv din Iași.

Acest eveniment sportiv a beneficiat de vizibilitate la nivel local, național și european având ca obiective: promovarea internațională a sportului ieșean; creșterea motivației tinerilor de a participa la activități sportive și de a se implica activ în viața comunității; de a-și îmbunătăți condiția fizică prin formarea unui stil de viață sănătos și activ; asimilarea valorilor sportive și crearea de noi oportunități în sportul pentru toți.

Programul evenimentului a  cuprins momente demonstrative de prezentare a activităților sportive puse în scenă de participanții, cluburi și asociații sportive din Iași: Asociația Clubul Sportiv “Kasta Morrely Star” Iași – dans sportiv, Programul multidisciplinar de Leadership pentru Copii “Kasta Morrely Kids” – Zumba și teatru de modă, Clubul Sportiv KIM HO DAO Iasi – Qwan Ki Do, CSG Gimnis Iași – gimnastică aerobică, Liceul cu Program Sportiv Iași – fotbal și gimnastică aerobică, Clubul Sportiv Școlar Unirea Iași, Clubul Sportiv Municipal  Iași, A.C.S. ASALT – scrimă, Clubul de Dans “Tazu Dance” Iași – Street Dance, Clubul Sportiv Școlar “Unirea” Iași – volei, Clubul Sportiv Gambitul Damei Iași – șah și Clubul de Dans “Dance Studio Iași” – balet.

Proiectul contribuie la dezvoltarea abilităților personale, ca fundament pentru competențele specializate și dezvoltarea abilităților transversale de bază necesare oricărei persoane în formarea socială și profesională. Scopul proiectului este de a spori gradul de conștientizare cu privire la valoarea adăugată a sportului și a activităților fizice în educația non-formală, ca soluție practică de dezvoltare a abilităților personale.

Asociația Clubul Sportiv “Kasta Morrely Star” Iași susține concret promovarea și implementarea de activități sportive în rândul generației tinere pentru a contribui la creșterea conștientizării privind importanța activității fizice în învățarea pe tot parcursul vieții, creșterea participării și accesul egal la activități sportive.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Nume: Mihaela Clincu
Functie: Coordonator proiect
Website: https://www.youcandance.org/index.php/en/

Cuvinte cheie:

Kasta Morrely Star, sportul pentru toti, pasaport in educatie, Erasmus, Uniunea Europeana, abilitati personale, stil de viata sanatos

Alte Comunicate de presa de Zacornea Ana-Cristina:

Proiectul PACT – Participă Activ pentru Comunitatea Ta! îşi propune informarea şi formarea cetățenilor și tinerilor pentru a participa activ la viața comunității și în procesul decizional
Asociația Clubul Sportiv “Kasta Morrely Star” Iași a organizat evenimentul public “Sportul pentru toți, vector în dezvoltarea abilităților personale”, sâmbătă, 28 mai 2022, în Parcul Expoziției, Copou.
Proiectul, desfășurat sub motto-ul ”Participă! Eliberează liderul din tine și investește în descoperirea abilităților tale!”, își propune dezvoltarea competențelor civice în rândul tinerilor din Iași sau aflați la studii în Iași.