Spy Shop a automatizat intregul flux de vanzare si a redus cu 80% timpii de picking, folosind sistemele Senior Software

Distribuitorul de sisteme de securitate, monitorizare si supraveghere, Spy Shop, si-a asigurat pozitia de jucator de top pe acest segment de piata online din Romania, utilizand tehnologii de ultima generatie puse la dispozitie de Senior Software. De cand a inceput sa utilizeze programe performante pentru automatizarea si conectarea proceselor, compania a accelerat dezvoltarea si a triplat cifra de afaceri, ajungand in prezent la 20 de milioane de euro.

Pentru zona de logistica, compania din Timisoara foloseste sistemul WMS de la Senior Software, cu ajutorul caruia si-a optimizat operatiunile din cele 4 depozite si gestioneaza cu acuratete un stoc in valoare de peste 5 milioane de euro. Astfel, distribuitorul a obtinut rezultate notabile, precum:

·  Optimizarea spatiului si a traseelor din depozite

·  Scaderea timpilor de picking cu pana la 80%

·  Reducerea cu 40% a timpului de procesare comenzi

·  Imbunatatirea cu 60% a acuratetei stocurilor

·  Instruirea noilor angajati in 5 zile, fata de cateva luni

·  Scaderea ratei de retur cu aproximativ 40%

”Inainte de implementarea sistemului WMS se pierdea foarte mult timp cu cautarea produselor in depozite si, astfel, nefiind eficienti, comenzile nu reuseau sa plece toate catre clienti in aceeasi zi, iar acestia, de cele mai multe ori, ajungeau sa fie nemultumiti. In plus, plecarea din depozit a unui picker cu experienta avea un impact negativ asupra noastra, deoarece angajarea unui nou om presupunea o perioada de acomodare de cateva luni pentru ca acesta sa poata invata logica dupa care noi aranjam produsele.

Dupa implementarea sistemului WMS de la Senior Software, toate aceste probleme cu care ne confruntam au ajuns sa se rezolve, iar lista de beneficii obtinute este una foarte lunga. Softul ne-a ajutat la scurtarea traseelor din depozit cu 40%, la identificarea rapida a produselor, la scaderea considerabila a erorilor umane si la multe alte aspecte. In secolul in care o companie digitalizata este una orientata spre viitor, nu ai cum sa nu vezi valoarea unui sistem de warehouse management”, a specificat Florin Maritescu, CEO – Spy Shop.

Multilingv, scalabil si customizabil, sistemul WMS utilizat de Spy Shop este perfect integrat cu SeniorERP, soft de gestionare resurse, 100% romanesc, implementat anterior in companie si conectat cu magazinul online al distribuitorului.

”Solutia ne-a ajutat sa devenim numarul 1 in Romania”

Datorita capabilitatilor sistemelor si a conectarii proceselor, distribuitorul a reusit sa rezolve provocarile de business care impiedicau dezvoltarea afacerii si sa eficientizeze intregul proces de vanzare, de la plasarea comenzii si pana la livrarea produselor catre client (VIDEO). Totodata, prin instrumentele de raportare si analiza date din ERP, Spy Shop a putut valorifica simplu si rapid informatii relevante de business. Astfel, distribuitorul din Timisoara poate anticipa oricand cu usurinta anumite situatii din piata, poate genera previziuni cat mai exacte si concepe strategii mai eficiente in vanzari pentru a descoperi noi oportunitati de crestere a afacerii.

”Inainte de implementarea sistemului SeniorERP, nu aveam o imagine foarte clara a profilului de client, a marjelor pe anumite grupe si categorii de produse si nu puteam controla 100% evolutia noastra. Provocarea cea mai mare era pentru noi faptul ca foloseam multe aplicatii care nu erau integrate, aspect ce ducea la intarzierea comenzilor si diferente intre contabilitate si ceea ce noi aveam in procesul operational. Dupa implementare, lucrurile au devenit mult mai clare, ceea ce ne-a ajutat sa stabilim obiective strategice viitoare. Stim fiecare segment de clienti ce anume cumpara, stim unde suntem profitabili si putem sa stabilim categoriile de produse si produsele cheie in care sa investim pentru viitor.

Privind in urma, am ajuns la concluzia ca solutia pusa la dispozitie de Senior Software a fost cea mai buna optiune si ne-a ajutat sa devenim numarul 1 in Romania pe segmentul de security”, a completat Florin Maritescu.

La alegerea furnizorului de programe informatice, pentru Spy Shop cel mai mult a contat feedbackul din piata dat de companiile care utilizau deja sistemele Senior Software. De asemenea, prin acest parteneriat, Senior Software si-a consolidat pozitia pe piata din Timisoara.

 

Despre Spy Shop

Cu o experienta de peste 15 ani in domeniu, Spy Shop este distribuitor de echipamente de securitate, supraveghere si monitorizare. Compania din Timisoara dispune de o gama variata de produse, de la peste 40 de branduri, pe care le comercializeaza prin intermediul magazinului spy-shop.ro. Distribuitorul are o echipa formata din 75 de angajati, o retea de distributie de peste 2000 de instalatori si detine spatii logistice cu o suprafata totala de 5000 de metri patrati.

 

Despre Senior Software

Senior Software este furnizor si dezvoltator de sisteme software performante pentru managementul integrat al afacerilor. Fondata in 2003, compania a realizat peste 500 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii. Senior Software implementeaza sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce si Hardware. Compania isi desfasoara activitatea in 5 locatii din Romania (Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi, Timisoara), avand o echipa de peste 200 de angajati.

 

DATE DE CONTACT

Nume: Carmen Stanciu
Functie: Marketing Specialist
Email: office@seniorsoftware.ro
Telefon: 021 310 74 81
Website: https://www.seniorsoftware.ro/

Cuvinte cheie:

spy shop, picking, automatizare, depozit, timisoara, distribuitor, sisteme de securitate, magazin online, analiza vanzari, implementare, wms, soft depozit, erp, soft gestionare resurse, seniorerp, senior software, solutii software integrate,

Alte Comunicate de presa de Carmen Stanciu:

Spy Shop, lider al pietei online din Romania in distributia de sisteme de securitate, a conectat toate fluxurile de lucru si a optimizat operatiunile logistice si de vanzari cu sisteme perfect integrate de la Senior Software.
De Coltesti si-a optimizat operatiunile din fabrica cu tehnologii de ultima generatie si se pregateste sa intre pe noi piete din Europa. Cu ajutorul sistemelor moderne de la Senior Software, producatorul de branzeturi a redus costurile si a imbunatatit semnifi
Light Candel Art a eficientizat fluxurile de lucru din companie cu ajutorul sistemelor integrate de la Senior Software. Distribuitorul de lumanari din Ilfov are acces usor si in timp real la orice informatie de business, gestioneaza optim stocurile si procesea
Sedona ALM, distribuitor de aparatura fiscala, a inlocuit vechile aplicatii neintegrate cu solutia ERP de la Senior Software. Compania a eliminat astfel situatii precum lipsa accesului in timp real la date de interes si implicarea unui numar mare de resurse.
Verdon Solution si-a optimizat procesele de business si a obtinut control crescut asupra afacerii, cu ERP si BI de la Senior Software. Distribuitorul proceseaza zilnic sute de comenzi, fara erori si are acces in timp real la analize si rapoarte complexe.