Stiai ca poti utiliza polistiren expandat in diferite domenii?

Despre utilizarea de polistiren expandat

Acest polistiren expndat este un plastic versatil utilizat pentru a face o mare varietate de produse de larg consum. Ca plastic dur, solid, este adesea utilizat in produse care necesita claritate, cum ar fi ambalajele alimentare si obiectele de laborator. Cand este combinat cu diversi coloranti, aditivi sau alte materiale plastice, acest polistiren este folosit pentru confectionarea de aparate, electronice, piese auto, jucarii, vase de gradinarit si echipamente si multe altele.

De asemenea, polistirenul este confectionat intr-un material de spuma, numit polistiren expandat (EPS) sau polistiren extrudat (XPS), care este apreciat pentru proprietatile sale izolatoare si de amortizare. Polistirenul din spuma poate fi mai mult de 95 la suta aer si este utilizat pe scara larga pentru fabricarea izolarii pentru acasa si a aparatelor, ambalaje usoare de protectie, planse de surf, ambalaje pentru servicii alimentare si alimente, piese auto, sisteme de stabilizare a carosabilului si a mai multor.

Polistirenul se realizeaza prin impletirea, sau prin polimerizarea, stirenului, o substanta chimica care se foloseste la fabricarea multor produse. Stiranul apare de asemenea in mod natural in alimente precum capsuni, scortisoara, cafea si vita.

Tipuri de utilizari

Polistiren expandat in aparate

Frigidere, aparate de aer conditionat, cuptoare, microunde, aspiratoare, amestecatoare – acestea si alte aparate sunt adesea fabricate cu polistiren expandat (solid si spuma), deoarece este inert (nu reactioneaza cu alte materiale), rentabil si de lunga durata.

In automobile

Polistirenul (solid si spuma) este utilizat pentru fabricarea mai multor piese auto, inclusiv butoane, panouri de instrumente, garnituri, panouri pentru usile absorbante de energie si spuma pentru amortizare fonica. Spuma si polistirenul este, de asemenea, utilizat pe scara larga in scaunele de protectie pentru copii.

In electronica

Este utilizat pentru carcasa si alte piese pentru televizoare, computere si toate tipurile de echipamente IT, unde combinatia de forma, functie si estetica sunt esentiale.

Polistiren in Foodservice

Ambalajele pentru serviciile alimentare din polistiren izoleaza de obicei mai bine, pastreaza alimentele mai proaspete si costa mai putin decat alternativele.

Polistiren in izolatie

Spuma de polistiren expandat asigura o izolare termica excelenta in numeroase aplicatii, cum ar fi peretii si acoperisurile, frigiderele si congelatoarele si instalatiile industriale de depozitare la rece. Izolatia din polistiren este inerta, rezistenta si rezistenta la deteriorarea apei.

Polistiren in medicina

Datorita claritatii si usurintei sale de sterilizare, polistirenul este utilizat pentru o gama larga de aplicatii medicale, inclusiv tavi de cultura a tesuturilor, eprubete, vase petri, componente de diagnostic, carcase pentru truse de testare si dispozitive medicale.

DATE DE CONTACT

Nume: Mesteru Manole
Functie: Manager
Email: office@mesterumanole.ro
Telefon: 741238406
Website: https://mesterumanole.ro/
Cuvinte cheie: Polistiren expandat

Alte Comunicate de presa de 810 :