Teatrul de Modă Kasta Morrely promotor al sustenabilității modei și învățării interculturale

Teatrul de Modă® a fost un punct central de atractivitate a proiectului european „Sustenabilitatea Modei în lumina reflectoarelor, noi trenduri de Învățare Interculturală”, proiect co-finanțat prin Programul Europa Creativă a Uniunii Europene, cel mai mare program de susținere a culturii, creativității și audiovizualului. Proiectul s-a desfășurat în perioada octombrie 2020 – iunie 2022, a avut ca lider de proiect Asociația Kasta Morrely din România și parteneri internaționali Organizația Intercultural for All din Portugalia și Universitatea Sfax din Tunisia.

Proiectul a cuprins o serie de activități dedicate învățării interculturale, antreprenoriatului creativ și Teatrului de Modă gen artistic evidențiat în lumina reflectoarelor prin evenimentul cultural de modă Festivalul Industriilor Creative® Kasta Morrely Fashion Week, care s-a completat cu evenimentele de modă din Tunisia și Portugalia.

Importanța numeroaselor calificări și a expertizei științifice dovedite în domeniu a organizatorilor Festivalului Industriilor Creative® Kasta Morrely Fashion Week a condus la aprecierea acestui eveniment bianual la cel mai înalt nivel internațional. Specialiștii Kasta Morrely, autoritate internațională în organizare spectacole de modă, în timpul studiilor de cercetare necesare scrierii Standardelor Ocupaționale Manechin, Organizator spectacole și a doctoratelor în domeniu, au constatat o carență educațională a publicului larg privind importanța unei vestimentații adecvate diferitelor contexte sociale. Astfel, Festivalul Kasta Morrely Fashion Week prin Teatru de Modă este un demers cultural unic în prezent pentru că se adresează într-o formă atractivă și ușor de înțeles atât publicului larg, cât și specialiștilor și comercianților de produse vestimentare, punând în lumină arta și contribuția designerilor la evoluția modei.

Prin Teatrul de Modă se prezintă atât tendințele în modă, cât și modul cum acestea se poartă pentru a te pune în valoare. Pentru realizarea acestui deziderat cultural, calificările complementare de specialitate ale organizatorilor evenimentelor și pregătirea manechinelor conform Standardului profesional sunt obligatorii.

Festivalurile de modă comerciale prin defilările lor prezintă tendințele în modă și se adresează unui grup relativ restrâns de specialiști în modă, vizând în primul rând comercianții de produse vestimentare.

În cadrul proiectului „Sustenabilitatea Modei în lumina reflectoarelor, noi trenduri de Învățare Interculturală”, coordonat de Kasta Morrely în parteneriat cu Intercultural for All și Universitatea Sfax, peste 80 de creatori de modă și designeri din zece state și-au prezentat colecțiile prin Teatru de Modă în evenimentele culturale de modă organizate în orașele Iași, București, Constanța, Sfax, Monastir, Barcelos. Astfel, prin Teatru de Modă® au fost puse în valoare colecții ale unor designeri de renume internațional din Olanda, Portugalia, Tunisia, Liban, Turcia, Italia, Cehia, Ucraina, România, Moldova, precum și creațiile tinerilor designeri de la patru Universități cu specializare în modă-design vestimentar (Iași, Timișoara, Oradea, Sfax), Școala de Tehnologie și Management din cadul Companiei Municipale de Educație și Cultură Barcelos.

Teatrul de Modă® a fost în centrul atenției audienței și în cadrul unor serii de activități educaționale și culturale, precum manifestări publice, seminare, cursuri de formare și stagii de practică și mentorat. Astfel, tineri aflați la început de carieră din cele trei țări au fost pregătiți în Teatru de Modă, pentru a utiliza acest instrument metodologic de promovare a culturii, dialogului cultural și sustenabilității modei în activitatea lor profesională.

Teatru de Modă® este marcă înregistrată Kasta Morrely. Festivalul Kasta Morrely Fashion Week reprezintă o evoluție în domeniul evenimentelor de modă prin noul gen artistic Teatru de Modă realizat de cei care au conceput și din punct de vedere științific acest gen de manifestare culturală.

Nume: Dr. Ana Hriscu, Doctor în Etica aplicată domeniului modei și Teatru de Modă
Functie: Coordonator proiect
Website: www.fashionfortomorrow.com

Teatru de moda, Kasta Morrely Fashion Week, industrii creative, moda sustenabila, Ana Hriscu, Diana Morelli, Europa Creativa, Uniunea Europeana

Alte Comunicate de presa de ziuaiasi:

Proiectul Asociației EuroDEMOS - Lideri pentru Europa, aflat la a VIII-a ediție, are ca scop susținerea dialogului civic și creșterea conștientizării privind importanța implicării active în comunitatea locală, proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Iași.
Diseminarea proiectului „Valuing the Youth Workers Expertise to Develop Social Entrepreneurship” include campania online “Tânărul săptămânii”, campanie care promovează tineri care au reușit să facă schimbări sociale vizibile în comunitățile lor.
Festivalul Kasta Morrely Fashion Week prin Teatru de Modă este un demers cultural unic în prezent pentru că se adresează într-o formă atractivă și ușor de înțeles atât publicului larg, cât și specialiștilor și comercianților de produse vestimentare.
Asociația EuroDEMOS implementează proiectul „România în NATO – perspective strategice pentru securitatea comunității” în perioada mai – decembrie 2022, proiect co-sponsorizat de NATO Public Diplomacy Division.
Kasta Morrely a organizat conferința internațională de diseminare a rezultatelor proiectului „Sustenabilitatea Modei în lumina reflectoarelor, noi trenduri de Învățare Interculturală”, la sediul Biroului Parlamentului European în România.