Testele de ovulatie pot indica o sarcina?

Multe femei spun ca au avut teste pozitive de ovulatie in timpul sarcinii si exista un numar de femei care folosesc astfel de teste pentru a afla daca sunt sau nu insarcinate.

Te-ai putea intreba cum este posibil acest lucru. In primul rand, trebuie sa stii ca nu e modalitate recomanda si ca testele ar trebui folosite conform indicatiilor cu care vin acestea in momentul achizitiei. In plus, chiar daca e posibil sa se utilizeze un test de ovulatie ca test de sarcina, nu este neaparat metoda cea mai recomandata pentru testarea sarcinii. Daca un test de sarcina folosit incorect poate sa ofere un rezultat fals, de ce ar fi credibil un test de ovulatie, care nici macar nu a fost creat in acest scop?

Totusi, daca esti curioasa si vrei sa faci un test, fara sa te bazezi neaparat pe rezultat, iata cateva detalii despre motivele pentru care testele de ovulatie sunt folosite ca teste de sarcina de unele femei.

Testele de sarcina functioneaza prin detectarea prezentei gonadotropinei corionice umane (hCG) in urina. Interesant este faptul ca hCG si LH sunt cunoscute stiintific sub numele de glicoproteine, ceea ce inseamna pur si simplu ca acesti hormoni sunt compusi dintr-o proteina cu un zahar atasat la ea. In plus, partile proteice ale hCG si LH arata foarte asemanator, atat de similar, incat un test standard de ovulatie s-ar putea sa nu poata fi capabil sa faca distinctia intre LH si hCG in urina. Prin urmare, daca exista suficient din oricare dintre cei doi hormoni (LH sau hCG) din urina in momentul testarii cu ajutorul unui test de ovulatie, se poate obtine un rezultat pozitiv folosind un astfel de test.

Prin urmare se presupune ca un rezultat pozitiv la un test de ovulatie efectuat dupa intarzierea menstruatiei ar putea indica prezenta unei sarcini. Cel putin asta considera femeile care continua sa foloseasca teste de ovulatie pentru a identifica o sarcina.

Desi ar putea fi tentant sa utilizezi testul de ovulatie ca test de sarcina, majoritatea testelor de acest gen nu sunt la fel de sensibile ca un test de sarcina cu detectare precoce, ceea ce inseamna ca veti risca sa obtineti un fals negativ. Deci, chiar daca sunteti gravida, un test de ovulatie nu va fi suficient de sensibil pentru a detecta cantitatile mici de hCG care sunt prezente in urina in primele cateva zile de dupa implantare.

Totusi, daca banuiesi ca esti insarcinata, cel mai rapid si mai precis mod de a confirma sarcina este sa utilizezi un test de sarcina si nu unul de ovulatie. Poate parea amuzant sa obtii un rezultat pozitiv cu ambele teste, insa ar trebui sa folosesti testarea sarcinii cu teste de ovulatie doar pentru amuzament si atat. Altfel, risti sa fii dezamagita sau, din contra, sa fii sigura ca sarcina nu s-a produs si sa te intorci la obiceiuri care ii pot face rau viitorului bebelus.

Alte Comunicate de presa de Alina.Toma:

Epilarea definitiva cu laser este o procedura medicala care necesita atentie deosebita din partea medicului in timpul sedintelor de epilare.
Afacerile, dar si joburile s-au mutat in online si la fel si recrutarea. De altfel, e primul aspect care s-a schimbat in pandemie.
Daca esti foarte interesata de subiecte legate de fertilitate si sarcina, poate ca stii deja faptul ca multe femei folosesc teste de ovulatie.
Companiile mici si mijlocii primesc sprijin din partea Guvernului prin acordarea de fonduri europene si investitii IMM.
Ranile emotionale din copilarie isi pun adanc amprenta asupra vietii noastre de adult si cei mai multi dintre noi nu realizam asta.