Tinerii își pot dezvolta competențele antreprenoriale cu ajutorul realității virtuale

Cu toții știm că realitatea virtuală, cunoscută mai ales ca mijloc de construire a acțiunii în filme SF, este astăzi o tehnologie din ce în ce mai consolidată, cu aplicații variind de la jocuri și divertisment la medicină și armată. Totodată, în era informației, încep să devină tot mai vizibili antreprenorii şi eforturile lor, ceea ce ne face să putem spune că trăim şi într-o eră a antreprenoriatului, în care antreprenorii devin modele pentru noile generaţii.

Un proiect european inedit a fost dezvoltat de o echipă de lucrători de tineret de la Centrul European de Training din România, în parteneriat cu New Edu din Slovacia, Universitatea din Patras din Grecia, Consiliul Național de Cercetare din Italia și Asociația EuroDEMOS din România.

Proiectul Îmbunătățirea abilităților și competențelor tinerilor în antreprenoriatul social prin realitate virtuală – ENTREALITY își propune să contribuie la dezvoltarea competențelor antreprenoriale a tinerilor printr-un mediu educațional virtual 3D inovator. Proiectul își propune să răspândească experiențele acumulate în cadrul unor proiecte anterioare și să integreze noile tehnologii și metodologii de învățare în lumea 3D, inclusiv abordările de social media și gamification.

În cadrul proiectului este conceput un curs de formare care îmbină realitatea virtuală, multimedia, web 2.0 și tehnici de gamification pe tema antreprenoriatului social. Ideea principală este de a prezenta cât mai puțin text posibil și, în schimb, de a acoperi materialul cu diverse activități de învățare oferite în lumea virtuală, care sunt mai atractive și mai distractive pentru tineri. În acest fel, studenții cursului pot petrece timp egal pentru explorarea și studierea materialului de învățare și participarea la activități de învățare (autoînvățare și în echipă). Complementaritatea acestor tehnici și abordări este de așteptat să mențină studentul angajat și motivat în timp ce studiază în lumea virtuală și, de asemenea, să ofere o experiență de învățare mai personalizată.

ENTREALITY este conceput pentru a susține potențialul de dezvoltare a tinerilor ca viitori antreprenori.

Pentru cei interesați să beneficieze de programe educaționale nonformale, coordonate de specialiști multi-calificați, pot accesa pagina de facebook a proiectului Entreality VR Project și a Asociației EuroDEMOS.

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

ENTREALITY, Centrul de Training European, EuroDEMOS, Erasmus, antreprenoriat social, realitate virtuala, dezvoltarea competentelor antreptrenoriale ale tinerilor, Ana Cristina Zacornea, Catalina Aghinitei

Alte Comunicate de presa de ziuaiasi:

Luna iunie este luna în care celebrăm în mod special copilăria cu toate bucuriile provocate de sosirea vacanței, planificarea activitătilor de timp liber specifice lunilor de vară împreună cu părinții, bunicii, frații sau cei mai buni prieteni.
Iașul, capitala istorică a României în perioada 8 -9 Mai 2024 a găzduit a două evenimente de o importanță culturală deosebită: vernisajul expoziției „Maria a României, Regină şi Artistă” și evenimentul de lansare a filmului documentar ,,Coroana României”.
Organizațiile de Tineret EuroDEMOS și Kasta Morrely au desfășurat evenimentul cultural educativ Sărbătoarea Sfântului Andrei - Anul Nou Dacic miercuri, 29 noiembrie 2023, la Palatul Braunstein din Iași.
Tineri interesați să devină viitori antreprenori sociali au fost reuniți în cadrul trainingului internațional ENTREALITY organizat de Centrul de Training European la București luna aceasta
Un proiect european inedit, ENTREALITY, care își propune să contribuie la dezvoltarea competențelor antreprenoriale a tinerilor printr-un mediu educațional virtual 3D inovator