Tinerii își pot dezvolta competențele antreprenoriale cu ajutorul realității virtuale

Cu toții știm că realitatea virtuală, cunoscută mai ales ca mijloc de construire a acțiunii în filme SF, este astăzi o tehnologie din ce în ce mai consolidată, cu aplicații variind de la jocuri și divertisment la medicină și armată. Totodată, în era informației, încep să devină tot mai vizibili antreprenorii şi eforturile lor, ceea ce ne face să putem spune că trăim şi într-o eră a antreprenoriatului, în care antreprenorii devin modele pentru noile generaţii.

Un proiect european inedit a fost dezvoltat de o echipă de lucrători de tineret de la Centrul European de Training din România, în parteneriat cu New Edu din Slovacia, Universitatea din Patras din Grecia, Consiliul Național de Cercetare din Italia și Asociația EuroDEMOS din România.

Proiectul Îmbunătățirea abilităților și competențelor tinerilor în antreprenoriatul social prin realitate virtuală – ENTREALITY își propune să contribuie la dezvoltarea competențelor antreprenoriale a tinerilor printr-un mediu educațional virtual 3D inovator. Proiectul își propune să răspândească experiențele acumulate în cadrul unor proiecte anterioare și să integreze noile tehnologii și metodologii de învățare în lumea 3D, inclusiv abordările de social media și gamification.

În cadrul proiectului este conceput un curs de formare care îmbină realitatea virtuală, multimedia, web 2.0 și tehnici de gamification pe tema antreprenoriatului social. Ideea principală este de a prezenta cât mai puțin text posibil și, în schimb, de a acoperi materialul cu diverse activități de învățare oferite în lumea virtuală, care sunt mai atractive și mai distractive pentru tineri. În acest fel, studenții cursului pot petrece timp egal pentru explorarea și studierea materialului de învățare și participarea la activități de învățare (autoînvățare și în echipă). Complementaritatea acestor tehnici și abordări este de așteptat să mențină studentul angajat și motivat în timp ce studiază în lumea virtuală și, de asemenea, să ofere o experiență de învățare mai personalizată.

ENTREALITY este conceput pentru a susține potențialul de dezvoltare a tinerilor ca viitori antreprenori.

Pentru cei interesați să beneficieze de programe educaționale nonformale, coordonate de specialiști multi-calificați, pot accesa pagina de facebook a proiectului Entreality VR Project și a Asociației EuroDEMOS.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

ENTREALITY, Centrul de Training European, EuroDEMOS, Erasmus, antreprenoriat social, realitate virtuala, dezvoltarea competentelor antreptrenoriale ale tinerilor, Ana Cristina Zacornea, Catalina Aghinitei

Alte Comunicate de presa de ziuaiasi:

Un proiect european inedit, ENTREALITY, care își propune să contribuie la dezvoltarea competențelor antreprenoriale a tinerilor printr-un mediu educațional virtual 3D inovator
Asociația EuroDEMOS a încheiat cu succes proiectul internațional „Ground up: Social Entrepreneurial Ecosystem boost for resilient cities”.
De Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane (18 octombrie) funcţionarii Centrului Transfrontalier Anti Modern Traffic (AMT), înfiinţat în cadrul Asociaţiei EuroDEMOS, au marcat 14 ani de la înfiinţarea acestui birou.
Asociatia EuroDEMOS din Romania este partener in proiectul Empowering Rural Youth Organizations, proiect care este aproape final. Proiectul urmărește creșterea capacității organizatiilor de tineret pentru a organiza activități calitative în comunitățile lor.
Proiectul Asociației EuroDEMOS - Lideri pentru Europa, aflat la a VIII-a ediție, are ca scop susținerea dialogului civic și creșterea conștientizării privind importanța implicării active în comunitatea locală, proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Iași.