Țintim spre vârf

Tinerii cu sindrom Down, din municipiul Ploiești și împrejurimi au parcurs cinci trasee montane în Munții Bucegi, Baiului și Masiul Postăvarul, au participat la un workshop despre drumeții și au luat parte la antrenamente de tir cu arcul.
Toate activitățile s-au desfășurat în cadrul proiectului „Țintim spre vârf” al Asociației Terapii pentru Dezvoltarea Potențialului Uman. Proiectul, ajuns acum la final, a fost dedicat tinerilor cu sindrom Down din municipiul Ploiești

Scopul proiectului a fost de a îmbunătăți calitatea vieții acestora, de a crea premisele pentru deprinderea de noi abilități și cunoștințe, adresând nevoia de valorificare pe plan personal și social a tinerilor cu Trisomia 21. Acest proiect a fost finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România şi implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Proiectul „Țintim spre vârf” a venit în întâmpinarea nevoii de socializare a tinerilor cu sindrom Down cu alți tineri de vârsta lor. 10 tineri cu sindrom Down și 20 de tineri fără dizabilități au luat parte la o competiție pe echipe, au participat la antrenamente de tir cu arcul și au parcurs cu succes 5 trasee montane în Munții Bucegi, Baiului și Masivul Postăvarul.
De asemenea, ei avut parte și de un workshop în care au învățat despre cum trebuie să se pregătească pentru o drumeție, dar și ce presupune parcurgerea unui traseu în siguranță. Toate acestea s-au desfășurat într-un mediu propice în care și-au putut dezvolta relații sociale, interese personale și activități care să le aducă bucurie și satisfacție.

Timpul petrecut împreună, practicarea mișcării active, activitățile în echipă și cunoașterea reciprocă au adus beneficii la nivelul stării mentale și au contribuit la reducerea stresului și anxietății. De asemenea, timpul petrecut în natură a oferit oportunități de dezvoltare și exersare a abilităților fizice, momente de socializare, interacțiune și ocazii de formare de noi prieteni.

„Am fost plăcut surprins să văd cu câtă determinare au parcurs fiecare traseu propus. Le-am planificat gradual ca durată și complexitate și ceea ce m-a uimit la final a fost să vad că cel mai greu traseu a fost parcurs în timpul cel mai scurt și cu efortul cel mai mic, semn că fiecare tânăr participant a căpătat experiență și o mai bună rezistență la efort fizic. S-au ajutat, s-au încurajat, au glumit mult și au râs în hohote, s-au mai și plâns când au simțit că au obosit, dar nu s-au dat bătuți. Antrenamentele de tir cu arcul și competiția pe echipe au fost prilej de autocunoaștere și au scos la iveală spiritul competitiv al tinerilor noștri participanți, Bucuria constantă a celor trei luni de proiect a fost să îi aud spunând că își doresc astfel de activități și în viitor.”, a declarat Vlad Nastasia-Constantin, coordonatorul proiectului.

DATE DE CONTACT

Nume: Elena Nastasia-Constantin
Functie: Președinte AsociațiaTerapii pentru dezvoltarea potențialului uman
Email: atdpu@yahoo.com
Telefon: 0722218368
Website: https://www.facebook.com/ATDPU/

Cuvinte cheie:

Sindrom Down, prieteni, drumeții, trasee montane, tir cu arcul

Alte Comunicate de presa de Nastasia-Constantin Elena:

Tinerii cu sindrom Down, din municipiul Ploiești și împrejurimi au parcurs cinci trasee montane în Munții Bucegi, Baiului și Masiul Postăvarul, au participat la un workshop despre drumeții și au luat parte la antrenamente de tir cu arcul.
Asociația Terapii pentru dezvoltarea potențialului uman anunță finalizarea proiectului „Mamele speciale fac sport", dedicat mamelor copiilor cu dizabilități severe din municipiul Ploiești și împrejurimi.
Asociația Terapii pentru dezvoltarea potențialului uman anunță lansarea proiectului „Țintim spre vârf", dedicat tinerilor cu sindrom Down din municipiul Ploiești și împrejurimi.
Asociația Terapii pentru dezvoltarea potențialului uman vizează îmbunătățirea calității vieții a 30 de mame de copii cu dizabilități severe, a stării de bine fizice, psihice si emotionale prin antrenamente de fitness.