Țintim spre vârf

Ploiești, 16 iulie 2023

Țintim spre vârf

Asociația Terapii pentru dezvoltarea potențialului uman anunță lansarea proiectului „Țintim spre vârf”, dedicat tinerilor cu sindrom Down din municipiul Ploiești și împrejurimi. Scopul proiectului este de a îmbunătăți calitatea vieții acestora, de a crea premisele pentru deprinderea de noi abilități și cunoștințe, adresând nevoia de valorificare pe plan personal și social a tinerilor cu Trisomia 21. Acest proiect este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România şi implementat de Asociația Act for Tomorrow.

În cadrul proiectului, 10 tineri cu sindrom Down, vor parcurge cinci trasee montane, pentru care se vor pregăti prin participarea la un workshop despre pregătirea unei drumeții si parcurgerea unui traseu în siguranță. Mai mult, aceștia vor lua parte la antrenamente de tir cu arcul, dar și la o competiție pe echipe, toate acestea desfașurându-se într-un mediu propice în care pot dezvolta relații sociale, interese personale și activități care să le aducă bucurie și satisfacție.

Proiectul „Țintim spre vârf” vine în întâmpinarea nevoii de socializare a tinerilor cu sindrom Down cu alți tineri de vârsta lor. Timpul petrecut împreună, practicarea mișcării active, activitățile în echipă și cunoașterea reciprocă aduc beneficii la nivelul stării mentale și contribuie la reducerea stresului și anxietății. De asemenea, timpul petrecut în natură oferă oportunități de dezvoltare și exersare a abilităților fizice, momente de socializare, interacțiune și ocazii de formare de noi prieteni.

Proiectul este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, social, mediu, sănătate, cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice de învățământ preuniversitar și grupurilor informale/de inițiativă.

„Tinerii cu sindrom Down nu au gradul de independență și mobilitate al tinerilor fără dizabilități la vârsta adolescenței. Oportunitățile lor de socializare sunt mult mai reduse, iar particularitățile de dezvoltare determină un nivel mai scăzut al interacțiunilor sociale. Toate acestea, însă nu suprimă nevoia de socializare, de apartenență la grup, de prieteni și activități potrivite vârstei. Tocmai de aceea, prin proiectul nostru, ne dorim să răspundem acestor nevoi de dezvoltare a abilităților tinerilor, dar și a nevoii lor de interacțiune.
În acest fel, tinerii cu sindrom Down capătă încredere în ei, se simt apreciați și valorizați, caută să se autodepășească și să se bucure de existența prietenilor în viețile lor.”, a declarat Elena Nastasia-Constantin, președintele organizației.

Contact
Nume: Elena Nastasia-Constantin
Funcție: Coordonator Programe
Număr de telefon: 0722.218.368
Adresă de e-mail: atdpu@yahoo.com

Despre Asociația Terapii pentru dezvoltarea potențialului uman:
Asociația Terapii pentru dezvoltarea potențialului uman este o organizație neguvernamentală, care a fost înființată în anul 2021 din dorința de a aduce împreună copii, tineri și adulți cu și fără dizabilități, părinți și bunici, prieteni și voluntari, pentru a promova conceptul de incluziune și pentru a crea căi optime de dezvoltare și atingere a potențialului maxim de către fiecare individ.

Evoluția proiectului poate fi urmărită pe paginile de Facebook și Instagram ale acesteia.

 

DATE DE CONTACT

Nume: Elena Nastasia-Constantin
Functie: Coordonator programe
Email: atdpu@yahoo.com
Telefon: 0722218368

Cuvinte cheie:

sindrom Down, Ploiesti, drumeții, trasee montane

Alte Comunicate de presa de Nastasia-Constantin Elena:

Tinerii cu sindrom Down, din municipiul Ploiești și împrejurimi au parcurs cinci trasee montane în Munții Bucegi, Baiului și Masiul Postăvarul, au participat la un workshop despre drumeții și au luat parte la antrenamente de tir cu arcul.
Asociația Terapii pentru dezvoltarea potențialului uman anunță finalizarea proiectului „Mamele speciale fac sport", dedicat mamelor copiilor cu dizabilități severe din municipiul Ploiești și împrejurimi.
Asociația Terapii pentru dezvoltarea potențialului uman anunță lansarea proiectului „Țintim spre vârf", dedicat tinerilor cu sindrom Down din municipiul Ploiești și împrejurimi.
Asociația Terapii pentru dezvoltarea potențialului uman vizează îmbunătățirea calității vieții a 30 de mame de copii cu dizabilități severe, a stării de bine fizice, psihice si emotionale prin antrenamente de fitness.