Tork lansează laveta ecologică de curățare pentru a sprijini companiile să atingă obiectivele de sustenabilitate, fără a face compromisul performanței

Tork®, un brand Essity, își extinde gama dedicată curățării industriale cu noi produse și ambalaje, introducând noile lavete ecologice rezistente de curățare marca Tork. Noua lavetă este fabricată în proporție de 99% din fibre regenerabile, pe bază de plante și obținute în mod sustenabil, fiind în mod independent acreditată OK Biobased de către TÜV Austria, organism de certificare de renume internațional. Prin intermediul îmbunătățirilor înregistrate la nivelul întregii game, Tork își propune să vină în sprijinul afacerilor industriale, oferind atât perspective de îmbunătățire a eficienței, cât și a sustenabilității.

Clienții solicită produse care să îi ajute să își atingă obiectivele de sustenabilitate, menținând în același timp creșterea productivității. Cu produse precum noua lavetă ecologică rezistentă de curățare marca Tork companiile pot beneficia de performanță îmbunătățită în ceea ce privește absorbția, durabilitatea, particulele textile reziduale și consumul de solvenți, diminuând, în același timp, impactul lor asupra mediului înconjurător.

Tork înregistrează îmbunătățiri suplimentare la nivelul gamei cu ambalaje noi, superioare din punct de
vedere al ambalajului. În prezent, ambalajele Tork utilizează în proporție de 30% materiale plastice
reciclate (contribuind la economia circulară și la diminuarea consumului de material plastic virgin) și în
proporție de 100% fibre alcătuite din carton reciclat.

Amprenta de carbon a lavetelor Tork exelCLEAN® a fost, de asemenea, diminuată în proporție de 28%
în ultimul deceniu*.

Pe lângă progresele noastre înregistrate în ceea ce privește sustenabilitatea, există și îmbunătățiri de
eficientizare a utilizării. Lavetele de curățare marca Tork prezintă acum un design pliabil pentru un
acces mai ușor și mai rapid. Utilizarea lavetelor în mod individual reduce cantitatea de deșeuri, clienții
având posibilitatea să utilizeze strict cantitatea necesară.

Sustenabilitatea devine un factor esențial în fiecare alegere a consumatorilor. Produsele și ambalajele
noastre sunt proiectate astfel încât să maximizeze eficiența și să ofere o durabilitate crescută, oferind
totodată posibilitatea menținerii celor mai riguroase standarde de performanță.

*Life Cycle Analysis conducted by Essity and verified by IVL Svenska Miljöinstitutet in April 2021 against Tork exelCLEAN® in 2011

Despre Tork®

Marca Tork oferă produse și servicii de igienă profesională consumatorilor din întreaga lume, variind de la restaurante și unități de îngrijire medicală la birouri, școli și industrii. Produsele noastre includ dispensere, prosoape de hârtie, hârtie igienică, săpun, șervețele de uz casnic, servețele de unică folosință, dar și programe software digitale de curățare. Prin expertiza în igienă, design funcțional și sustenabilitate, Tork a devenit un lider de piață care susține consumatorii să gândească în perspectivă, astfel încât să fie întotdeauna pregătiți pentru afaceri. Tork este un brand global Essity, precum și un partener dedicat consumatorilor din peste 110 țări. Pentru a ține pasul cu ultimele știri și inovații marca Tork, vă rugăm vizitați https://www.tork.ro/.

Despre Essity

Compania Essity este lider global în materie de igienă și sănătate. Suntem dedicați îmbunătățirii bunăstării prin prisma produselor și serviciilor noastre. Vânzările sunt efectuate în aproximativ 150 de țări sub brandurile cu statut de lider-global TENA și Tork și alte branduri puternice precum JOBST, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda și Zewa. Compania Essity cumulează aproximativ 46.000 de angajați. Vânzările nete în 2020 s-au ridicat la aproximativ 122mld de Coroane Suedeze (11.6mld de Euro). Sediul central al companiei se află în Stockholm, Suedia, și Essity este listată în cadrul bursei de valori Nasdaq Stockholm. Compania Essity este un deschizător de drumuri în ceea ce privește bunăstarea și contribuie la o societate sănătoasă, sustenabilă și la economia circulară. Mai multe informații la www.essity.com.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Lavete ecologice rezistente de curățare, Tork, sustenabilitate, Essity, industrie, economie circulară, performanță, design pliabil

Alte Comunicate de presa de Denisa Braniste:

Lansarea documentului de poziție face parte din inițiativa coaliției Unitatea de sânge, demers ce militează pentru îmbunătățirea vieții pacientului cronic transfuzabil, ca parte a iniţiativei europene „Blood and Beyond”
Fonduri în valoare de 1.422.000 lei pot fi câștigate de cele mai creative start-up-uri europene, centrate pe servicii de îngrijire a animalelor de companie.
Tork® își extinde gama dedicată curățării industriale cu noi produse și ambalaje, introducând noile lavete ecologice rezistente de curățare marca Tork.