Tot ceea ce trebuie sa stii despre garniturile pentru termopan

Ferestrele si usile din PVC sau din termopan sunt foarte apreciate datorita termoizolatiei foarte bune pe care o ofera oricarei incaperi unde acestea sunt montate. Mai mult decat atat, pe langa izolatia termica foarte ridicata, aceste ferestre si usi din termopan ofera si o izolatie fonica foarte buna.

Una dintre partile componente cele mai importante care ofera gradul ridicat de termoizolatie a ferestrelor si usilor PVC este granitura termopan.Aceasta garnitura termopan are rolul de a etansa perfect spatiile dintre partea mobila a termopanelor, denumita si cercevea, si partea fixa a termopanelor sau tocul acestora.

O garnitura termopan asigura aproximativ 80% din etanseitatea oferita de termopane, iar acest lucru se datoreaza cauciucului foarte rezistent si in acelasi timp elastic din care este confectionata aceasta garnitura.

Astfel, pentru orice tamplarie din PVC aceste garnituri contribuie la stoparea patrunderii frigului in camera, dar in acelasi timp impiedica patrunderea umezelii la nivelul feroneriei tamplariei PVC asigurand astfel o viata indelungata pentru aceasta. Umezeala odata ajunsa la feroneria ferestrelor sau usilor din termopan poate afecta serios functionarea optima a acestora.

Se poate afirma fara sa gresim faptul ca garniturile termopanelor duc greul atunci cand vine vorba despre izlorea termica, mai ales daca tinem cont de faptul ca aceste componente trebuie sa faca fata atat temperaturilor foarte ridicate din perioada verii, cat si temperaturilor cu multe grade sub zero din perioadele geroase din timpul iernii.

Conform specialistilor, in conditiile climatice si de mediu actuale din Romania, o garnitura termopan ar trebui sa beneficieze in medie 2 ani de zile garantie. Desigur, anumite garnituri pot sa fie in conditii optime si dupa aceasta perioada, dar depinde si de conditiile la care au fost supuse din punct de vedere termic si al umezelii.

Printre semnele care indica faptul ca o garnitura termopan deja a ajuns la un anumit grad de uzura putem aminti semnele negre ramase atunci cand aceste garnituri sunt sterse de praf. Aceste semne indica faptul ca garniturile termopanelor fie s-au tasat, fie au inceput sa se macine, fie au inceput sa se crape si in scurt timp nu vor mai oferi izolarea perfecta.

Semne si mai evidente ca ai o problema cu garniturile tamplariei PVC sunt patrunderea apei din precipitatii in interior, patrunderea diferitelor zgomote din exterior in interior chiar daca fereastra sau usa este inchisa, dar si atunci cand simti curent cand te aproprii de fereastra desi aceasta este inchisa.

Atunci cand vine vorba despre rezolvarea problemelor cu garniturile de termopan, trebuie sa stii ca singura solutie eficienta o reprezinta inlocuirea acestora. Iar daca vrei sa beneficiezi de produse de cea mai buna calitate si care sa se potriveasca perfect cu tamplaria de termopan a ferestrelor si usilor tale, dar si de cele mai bune preturi, atunci cu siguranta trebuie sa apelezi la serviciile firmei Repartermopan din Bucuresti.

Aici vei gasi o echipa de profesionisti in reparatii termopane care iti vor oferi o paleta diversificata de servicii in acest domeniu, iar schimbarea de garnitura termopan face parte din portofoliul acestei firme. Prin urmare, la primele semne de imbatranire a unei garnituri termopan nu ezita sa contactezi www.repartermopan.ro.

DATE DE CONTACT

Telefon: 744807029
Website: https://www.repartermopan.ro/
Cuvinte cheie: garnitura termopan

Alte Comunicate de presa de 206 :