Toţi profesorii și elevii din România sunt așteptați să se înscrie la provocarea mondială de programare creativă BEBRAS

Participarea este voluntară pentru profesorii coordonatori şi gratuită pentru toţi elevii români.

 

Între 25 septembrie și 01 octombrie, toți profesorii din România sunt așteptați să se înscrie online la BEBRAS International Challenge.

Inscrierile elevilor se vor desfasura in perioada 09-15 octombrie.

Anul acesta, BEBRAS se va desfășura în toate școlile interesate din România, în perioada 30 octombrie – 05 noiembrie 2023.

Detalii pe concurs.bebras.ro

 

Competenţele de gândire algoritmică şi programare pot fi certificate internaţional prin modulul internaţional ECDL/ICDL Computing (Python).

 

 

În fiecare an, mii de elevi din întreaga ţară, alături de sute de profesori coordonatori, se alătură evenimentului global BEBRAS International Challenge.

Participarea la această competiţie le oferă elevilor oportunitatea de a-și testa abilitățile logice și de calcul, prin intermediul diferitelor tipuri de probleme amuzante, dar și provocatoare.

Competiția se desfășoră exclusiv online în cadrul fiecărei unități școlare, sub supravegherea unui profesor. Participarea la acest concurs este gratuită pentru toţi elevii.

Competiţia se desfăşoară pe 4 categorii: Benjamin (clasele V si VI), Cadet (clasele VII si VIII), Junior (clasele IX si X), Senior (clasele XI si XII).

 

Elevii români vor răspunde provocării BEBRAS în perioada 30 octombrie – 05 noiembrie, alăturându-se tinerilor din peste 55 de ţări din întreaga lume. Elevii și profesorii care nu vor putea susține concursul în perioada respectivă din cauza vacanței de toamnă, vor putea accesa competiția, pe cale de exceptie, in perioada 6 – 12 noiembrie 2023.

 

Până acum, au participat peste 80.000 de elevi din toată țara la ediţiile anterioare BEBRAS Romania.

Informaţii despre Bebras România sunt disponibile pe concurs.bebras.ro sau la email concurs[at]bebras.ro.

 

ECDL sprijină cu fermitate inițiativele de dezvoltare a competențelor digitale și pledează în favoarea unei abordări integrate a educației IT, care să îi ofere fiecărui elev posibilitatea de a învăța elementele fundamentale ale informaticii,  în acelaşi timp cu alfabetizarea digitală. Competențele de alfabetizare digitală sunt relevante și susțin toate celelalte materii. Ca urmare, aceste competenţe ar trebui dezvoltate simultan și complementar cu Informatica.

 

Astăzi, este esențial ca elevii şi profesorii să îşi dezvolte abilităţi ITC solide. Numai aşa şcolile pot beneficia de tehnologia online şi de toate oportunităţile şi facilităţile digitale de învăţare şi predare.

În România până în prezent, peste 110 000 de liceeni şi-au echivalat proba de competenţe digitale de la Bacalaureat cu ECDL PROFIL BAC.

 

ECDL/ICDL a lansat modulul Computing, prin care se pot certifica la standard internaţional competenţele de programare (Python) şi gândire algoritmică.

 

ECDL / ICDL – standardul international pentru competente digitale

DATE DE CONTACT

Nume: Raluca Constantinescu
Functie: Coordonator BEBRAS Romania
Email: concurs@bebras.ro
Telefon: 0213169922
Website: https://concurs.bebras.ro/

Cuvinte cheie:

programare, programare creativa, competente digitale, concurs, elevi, profesori, scoala, tehnologie, tehnologie online, BEBRAS, ECDL, ICDL, digital skills

Alte Comunicate de presa de Irinuca Vaduva:

Campania EDUTECH - Modelează viitorul. Printează-l 3D! anunță până în iunie 2024 a șasea ediție a proiectului pentru meseriașii viitorului și concursul național de 3D printing & robotics, dedicat elevilor și profesorilor din România.
Într-o inițiativă de a transforma educația digitală și a asigura pregătirea adecvată a elevilor, profesorilor, funcționarilor publici și angajaílor din companii, ECDL Romania, liderul național în certificarea competențelor digitale, integrează tehnologii AI.
Educația de astăzi nu mai poate fi limitată la tradiționalele manuale și table cu cretă. După experiența foarte grea din pandemie, profesorii au acum o oportunitate excelentă de a-și dezvolta abilități IT, fără să fie afectați financiar.
Săptămâna trecută a marcat un moment semnificativ prin desfășurarea la București a Forumului Global OCDE privind Viitorul Educației și al Competențelor 2030, organizat în cooperare cu Ministerului Educației.
Cel mai mare eveniment global de programare creativă BEBRAS International Challenge este organizat anual de ECDL/ICDL în România. BEBRAS îşi propune să introducă elevii de toate vârstele în domeniul gândirii computaţionale şi să îi atragă spre Informatică.