Tradiții în dialog  

Asociația Tinere Vlăstare-2000 anunță încheierea proiectului „Traditii în dialog”, finantat de Consiliul Judetean Vaslui, în cadrul Programului judetean de finantare nerambursabilã a activitãtilor nonprofit – culturã, pe anul 2019.

În cadrul acestui proiect, ansamblul  folcloric „Rãzeșii” din Pogonești, județul Vaslui a  participat în  zilele de 2-4 august la cea de a treia ediție a „Festivalului  diversitãtii – Mahmudia 2019”. Participarea vasluienilor la acest festival s-a datorat invitatiei Primãriei Mahmudia si a Asociatiei „Centrul cultural-Delta Dunãrii” din Mahmudia, judetul Tulcea.

”Rãzesii” din Pogonesti, în autenticile si frumoasele costume populare locale, au prezentat un frumos si apreciat program de cântece si dansuri populare din Colinele Tutovei, judetul Vaslui, alãturi de amsambluri de cântece si dansuri din Delta Dunării, apartinând diferitelor minoritãti din regiune.

În cele douã zile ale festivalului, au avut de asemenea loc întâlniri cu reprezentanti ai administratiei locale și ai societății civile, menite sã ducã la cunoasterea reciprocã a valorilor locale și regionale și la parteneriate viitoare.

Asociația Tinere Vlăstare-2000 din Pogonești, județul Vaslui s-a înființat în anul 2000, la inițiativa mai multor fii ai satului, care-și doreau să promoveze valorile culturale locale și să le ofere tinerilor posibilitatea să participe activ la viața socială și culturală a zonei. De atunci, reprezentanții și voluntarii ei joacă un rol activ în viața comunității locale și regionale, prin participarea la spectacole, evenimente, festivaluri locale, județene și naționale, promovând cântecele și portul tradițional din zonă, și prin organizarea de activități educative, sportive și culturale care au ca beneficiari copiii și tinerii din comună.

Dumitru Andrei,

Președinte Asociația Tinere Vlăstare-2000

DATE DE CONTACT

Nume: Marilena Andrei
Functie: voluntar
Email: marilena.andrei.ro@gmail.com
Telefon: 731486172
Cuvinte cheie: razesii pogonesti mahmudia

Alte Comunicate de presa de 888 :