Tratament de ultima generatie pentru vasele de sange inestetice: terapia cu lumina intens pulsata (IPL)

Domnul doctor Laurentiu Vladau, specialist dermatolog in cadrul Clinicii Hebra Dermatologie, spune ca de obicei acestea raspund greu la tratamentele conventionale, insa prezinta imbunatatiri vizibile in numai cateva saptamani cu ajutorul terapiei IPL EFB beaute.

Pentru combaterea problemelor vasculare, Ipl-ul EFB beauté functioneaza prin fotocoagulare selectiva. Lumina este transmisa prin piele catre vasele de sange si odata ce este absorbita de catre acestea e transformata in caldura. Efectul termic are o actiune de coagulare la nivelul peretilor vasculari, ce ulterior vor fi eliminati natural in 5-6 saptamani.

“Spre deosebire de terapiile laser, care folosesc impulsuri de mare intensitate cu aceeasi lungime de unda, IPL-ul foloseste impulsuri scurte cu lunginimi de unda diferite. Acest lucru micsoreaza efectul nedorit asupra tegumentului normal si reduce disconfortul si roseata in timpul si dupa tratament. Aceasta coagulare selectiva reduce riscul de purpura sau de pete rosii diseminate la nivelul tegumentului, reactie posibil intalnita in cadrul tratamentelor laser”, explica domnul doctor Laurentiu Vladau.

Durata tratamentului

Fie ca este tratata roseata, talengiectazile sau venectaziile, eficienta tratamentului va fi mai mare cu cat vasele vizate sunt mai superficiale. Procedura IPL dureaza intre 15 si 40 de minute, in functie de localizare si de numarul vaselor afectate.

„Tratamentul zonei vizate necesita mai multe sedinte la interval de cel putin patru-sase saptamani. Vasele tratate devin mai putin vizibile in cateva saptamani. E bine de stiut, insa, ca in cazul insuficientei venoase, exista sanse de recidiva si aparitie de noi vase pe parcursul anilor. Investigatii suplimentare, masuri generale si purtarea de ciorapi elastici, precum si interventii chirurgicale asupra vaselor profunde pot fi necesare in cazurile mai severe sau recidivamte.”, atentioneaza domnul doctor Laurentiu Vladau.

Tratamentul IPL este extrem de sigur si eficient deoarece vizeaza numai vasul de sange, fara sa afecteze tesutul din jur. Poate aparea o senzatie de ciupire cauzata de impulsurile luminoase, insa pentru majoritatea oamenilor nu este o procedura dureroasa si isi vor putea relua activitatile normale imediat dupa sedinta.

„Exista, insa, restrictii, la fel ca si in cazul altor patologii tratate cu ajutorul luminii intens pulsate, cum ar fi interzicerea utilizarii produselor fotosensibilizante cu mai putin de 7 zile inainte de tratament (lotiuni autobronzante, activatori, gel de dus autobronzant) si expunerea la soare sau la razele UV cu cel putin 4 saptamani inainte de tratament si 1 saptamana dupa tratament. Ar trebui evitate, de asemenea, dusurile fierbinti si saunele”, a completat specialistul dermatolog.

Cauze ale vaselor de sange inestetice

Venectaziile  si telangiectaziile  sunt manifestari vizibile la suprafata pielii in cazul unei insuficiente venoase cronice. Fie ca sunt insotite sau nu de varice, pot aparea simptome precum greutate in gambe, picioare umflate, crampe musculare, senzatie de mancarime si usturime.

„Statul prelungit in picioare este principalul factor predispozant, deoarece prin cresterea presiunii hidrostatice se produce distensie venoasa si ulterior incompetenta valvulara. Femeile sunt mult mai succeptibile la acet tip de probleme deoarece peretii venelor si valvele devin mult mai destinse sub influenta cresterii ciclice a progesteronului. Sarcina este o cauza frecventa a varicelor, iar varsta influenteaza negativ prin diminuarea fibrelor elastice din peretii vasculari”, spune specialistul dermatolog.

Din fericire pentru cei care se confrunta cu aceasta problema, dezvoltarea tratamentelor IPL permite astazi tratarea cu usurinta si rezultate deosebite a problemelor vasculare. 

Tratamentul IPL EFB beaute este disponibil in cadrul Clinicii Hebra dermatologie. Mai multe detalii: www.clinicadermatologie.ro/

DATE DE CONTACT

Nume: Clinica Hebra Dermatologie
Functie: Clinica Hebra Dermatologie
Email: office@clinicadermatologie.ro
Telefon: 22
Website: https://www.clinicadermatologie.ro
Cuvinte cheie: tratament varice, ipl

Alte Comunicate de presa de 84 :