Tratamentul endodontic la microscop: precis și sigur

Ei bine, acumularea de microorganisme si bacterii poate avea un efect dezastruos asupra dinților tăi. De cele mai multe ori, din cauza cariilor profunde, a parodontozei sau traumatismelor, poate apărea inflamarea sau infectarea canalelor nervoase. În astfel de cazuri, se apelează la endodonție, o ramură a medicinei dentare care se ocupă cu vindecarea zonei afectate. Sterilizarea este urmată de o obturație de canal. 

Este recomandat sa alegi un tratament endodontic la microscop datorită preciziei aparte de care dă dovadă și nu numai. Mediul de lucru al medicului este unul îngust, greu de vizualizat și implică multă răbdare și minuțiozitate. Cu ajutorul microscopului, va reuși să observe fiecare detaliu ascuns și astfel va putea să pună un diagnostic corect. Se vor identifica ușor căile de acces spre canale, fisurile, perforațiile. Tratarea va fi una completă, fără să fie omisă vreo parte importantă din proces. De asemenea, va reuși să îndepărteze și micile probleme pe care nu le-ar fi putut vedea în mod normal.

Procedura nu este complicată și nici nu implică multe ore de așteptat. În funcție de fiecare caz în parte, o ședință endodontică poate dura 1-2 ore sau poate necesita două sau trei întâlniri în cabinetul stomatologic. În primul rând, zona infectată este izolată și se începe pătrunderea în zona canalelor. Se curăță fiecare canal cu o soluție specială. Microscopul va asigura un spectru vizual ce va permite îndepărtarea eficientă a fiecărei porțiuni afectate.

După finalizarea etapei, dintele va fi refăcut prin construirea unei lucrări protetice. Pacientul va trebui să urmeze câțiva pași stricți după terminarea tratamentului. În primul rând, trebuie să se ocupe de îngrijirea corectă și regulată a dinților. De asemenea, va urma regulile privind alimentația și consumul de medicamente specifice recomandate de medic.

În cazul în care infecția este mult prea adâncă și dintele nu poate fi salvat, se recurge la chirurgie dentară. Dintele sau resturile sale vor fi extrase.

Tratamentul endodontic nu este dureros pentru că ți se va administra o doză de anestezic. Nu mai amâna și mergi imediat la medic dacă ai parte de umflături, durere sau sensibilitate dentară. Totul va fi rezolvat rapid și în condiții de siguranță și nu va permite apariția situațiilor critice. 

DATE DE CONTACT

Nume: Tudor Popescu
Website: www.cris-smile.ro

Alte Comunicate de presa de 1214 :