„Trezirea bufniţei”, de Ioana Bruşten – o poveste de viaţă, pur şi simplu

„Este o ficţiune care pleacă de la un sâmbure de adevăr”, a explicat Ioana Bruşten.  „Am stat în Edinburgh un an şi jumătate, mi-am dorit să povestesc mai departe despre experienţa scoţiană pentru că este o ţară minunată, este un oraş minunat, am văzut lucruri senzaţionale, am fost impresionată, am învăţat foarte multe. E un tărâm magic acolo la capătul continentului”

„Trezirea bufniţei” este o poveste de viaţă, pur şi simplu

„Nu este neapărat o carte de vacanţă. Ar putea să fie confundată cu o carte de călătorie, pentru că pe copertă apare o valiză în care se deschide un hublou de avion. Poate fi citită oricând, dar nu se referă neapărat la lucruri uşoare, de vacanţă, foarte plăcute. E o poveste de viaţă pur şi simplu, de viaţă care pare destul de înnorată, de complicată şi de dificilă la început şi te lasă să descoperi, pas cu pas, dacă se înseninează, dacă răsare soarele şi se luminează cărările”.

De ce titlul „Trezirea bufniței”? Aceste păsări sunt „semn de noroc, de speranţă, de noi începuturi şi de înţelepciune mai presus de toate”.

Și pentru că trebuie să găseşti în tine puterea, atunci când ai moment dificil în viaţă, să trezeşti bufniţa interioară care să te ducă la pasul următor. Să faci pasul şi să ieşi din încâlceala sau problemele în care eşti prins, pentru că asta i se întâmplă personajului principal al cărţii. Se face brusc lumea ţăndări în jurul ei, din toate punctele de vedere – profesional, personal, şi nu ştie exact încotro să o ia şi care ar putea să fie un nou început, dacă există un nou început. Deci, bufniţa este de două ori simbol: cel cunoscut, de înţelepciune, speranţă, noi începuturi, şi acela de putere interioară care trebuie mobilizată atunci când ai nevoie să depăşeşti ceva complicat”.

La evenimentul de lansare au vorbit scriitorul, profesorul şi criticul literar Ioan Bogdan Lefter, vicepreședintele AOSR, prof.dr.ing.Doina Banciu, jurnalista Ruxandra Săraru şi Flavia Voinea, manager BucureștiFM și redactorul cărții.

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte Comunicate de presa de Marin ioana:

Lewis Hamilton a purtat jacheta supradimensionată Aiden din denim, combinată cu blugi baggy carpenter, ambele din colecția Archive.
Datorită farmecului lor inconfundabil, trandafirii au captivat imaginația umană de-a lungul secolelor.
Apeluri mai clare în locuri aglomerate prin îmbunătățirea blocării zgomotului de fundal pentru Jabra Elite 10; ANC și HearThrough îmbunătățite pentru reducerea zgomotului provocat de vânt pentru Jabra Elite 8 Active
Vara și-a intrat pe deplin în drepturi și valurile de căldură se răsfrâng, stabilind temperaturi ridicate record în unele regiuni.
Tommy Hilfiger prezintă colecția și campania de vară 2024, aleasă cu atenție de către Sofia Richie Grainge, un simbol global al stilului.