Ulei de cocos natural – natura la tine in bucatarie

Cum se obtine sortimentul de ulei de cocos natural?

Palmierul de cocos sau cocotierul este acel arbore exotic care da nuca de cocos. Uleiul de cocos provine din miezul nucii de cocos.

Pulpa de nuca de cocos este prima data uscata la soare, sau obtinuta prin afumare ori cuptoare speciale, iar acest ulei de cocos natural e obtine prin presarea la rece a miezului nucii de cocos, imediat dupa uscare. Ca orice alt ulei poate fi procesat chimic sau termic, rafinat, insa o parte din nutreti se pierd in acest caz

Ce contine tipul de ulei de cocos natural ?

Uleiul de cocos contine  in special vitaminele E si K, dar si A sau C in doze mai mici, minerale precum fierul si calciul, acizi grasi de tipul Omega-6, grasimi monosaturate sau polisaturate.

Ulei de cocos natural de cate tipuri sunt si ce calitati are in bucatarie

Acesta se imparte in trei categorii principale:

Uleiul de cocos rafinat – se obtine prin procedeee termo-chimice ce il filtreaza de impuritati. Este un ulei robus rezistant excelent in prajire, pana la aproximativ 232 de grade Celsius, insa datorita modului in care este obtinut este mai putin plin de nutrientii care fac din uleiul de cocos cel mai sanantos ulei din lume.

Uleiul de cocos virgin, mult mai apropiat de produsul natural, un ulei fin, aparte, in care se simte aroma laptelui de cocos, si care este un ulei mai putin folosit in prajeli si mai mult in patiserie. Fiind tartinabil este folosit ca sandwich, atunci cand temperatura este mai mica de 25 de grade si devine solid, fiind un inlocuitor mult mai sanatos pentru unt sau margarina. De asemenea este excelent in dressinguri, salate, prajituri, torturi, placinte etc.

-Ulei de cocos extravirgin – un ulei deosebit de fin, adus in starea de extravirginitate printr-o munca laborioasa, un ulei pur, ce se apropie de perfectiune. Nutrienti sunt in aproape aceeasi cantitate ca in sucul nucii de cocos. Este recomandat atat in consumul ca aliment cat mai ales in consumul ca medicament natural.

Uleiurile de cocos au proprietatea foarte valoroasa in bucatarie ca rancezesc foarte greu, depasind in valabilitatea produsului toate celelalte uleiuri.

Ulei de cocos natural – sanatate pura

Beneficiile acestui ulei de cocos natural – atat de pur si sanatos sunt cunoscute de ceva vreme in intreaga lume. Cine este atent cu propria sanatate si cu remediile naturale oferita de Mama  Natura evident ca nu va trece peste ceea ce ofera uleiul de cocos natural

Fiind plin de acizi grasi au un efect aparte asupra creierului, fie ca vorbim de boli, fie ca vorbim de o imbatranire normala sau prematura, reducand efectele acestor afectiuni.

Este un anti bacterian si antivirotic de top intre produsele naturale, combatant atatea boli precum virozele respiratorii, ulcerele, muscaturiile insectelor etc.

Regleaza glicemia in diabet, reduce colesterolul rau, marindu-l pe cel bun, in situatiile unui colesterol dezechilibrat. Ajuta in osteoporoza sau in cariile dentare prin calciul oferit cu generozitate.

Este perfect in tratarea pielii,  parului si unghiilor.

Sunt doar cateva remedii oferite de acest minunat ulei de cocos natural.

DATE DE CONTACT

Telefon: 742325909
Website: http://www.biosano.ro/
Cuvinte cheie: ulei de cocos natural

Alte Comunicate de presa de 206 :