Un nou parteneriat educațional facilitează integrarea studenților pe piața muncii

Studenții care aleg să studieze la una dintre universitățile din țară se confruntă adesea cu dificultăți în găsirea unui loc de muncă la finalul studiilor. Mulți dintre ei își doresc să lucreze încă din timpul facultății, pentru a acumula experiență – una dintre cerințele frecvente la interviurile de angajare – și pentru o sursă suplimentară de venituri.

La Iași, studenții Facultății de Litere, Departamentul de Limbi și Literaturi Străine, din cadrul Universității „Al. I. Cuza” (UAIC) au oportunitatea de a desfășura stagiul de practică obligatoriu sub forma de internship, grație parteneriatului semnat pe următorii 5 ani între universitate și Twinkle Star Exam Centre – cel mai mare centru lingvistic din Moldova acreditat de Cambridge Assessment English, departament al Universității Cambridge din Marea Britanie.

În decursul internship-ului, studenții au parte de o experiență completă de formare și exersare a abilităților pedagogice și interpersonale, într-un centru modern, spațios, cu dotări moderne, cu clase alcătuite din maximum 15 elevi, cu o promovabilitate de 99% și un colectiv de profesori pasionați, care le vor împărtăși din experiența acumulată și din metodele cele mai eficiente de predare și examinare.

Studenții au posibilitatea de a face practică în toate departamentele Twinkle Star, inclusiv cel didactic, prin asistența la ore si implicarea în programul Twinkle Help, destinat cursanților care au nevoie de explicații suplimentare individuale cu scopul de a le mări potențialul.

În cele 56 de ore prevăzute în stagiul de practivă, studenții învață să antreneze elevii pentru proba de Speaking din cadrul examenelor, se familiarizează cu structura examenelor și protocolul examinării Cambridge, învață să facă design-ul unui proiect de curs, raportul și recomandările la finalul fiecărei serii de teste corectate. În partea de dezvoltare personală, studenților li se oferă ocazia să-și dezvolte creativitatea, abilitățile de lucru în echipă, de public speaking, într-un centru în care accentul cade pe învățarea continuă pe tot parcursul vieții, pe conștientizarea rolului profesorului și pe dobândirea de tehnici și proceduri didactice moderne, specifice pregătirii pentru susținerea examenelor Cambridge.

„Pentru mine Twinkle Star reprezintă debutul în cariera mea educațională, locul în care am avut oportunitatea să mă dezvolt, să descopăr și să învăț pas cu pas ceea ce am de făcut, alături de o echipă prietenoasă. Este un loc plin de oportunități, ce nu necesită experiență în domeniu, ci doar dorința de a învăța și a fi maleabil pe cât mai multe domenii”, a declarat Mădălina Șulea, Super Teacher Assistant pe limba engleză și studentă la Facultatea de Litere din cadrul UAIC.

Claudia Cotunoaei, actualmente profesor de limba germană la Twinkle Star, precizează că „Twinkle Star a fost cea mai potrivită alegere pentru începutul unei cariere ca profesor. Acest vis a devenit realitate în urma unui stagiu de practică desfășurat aici pe parcursul câtorva luni, timp în care am avut posibilitatea să cunosc tot ceea ce reprezintă Twinkle Star și să particip ca asistent în cadrul orelor de predare. Îndrumarea pe care Team Leaderul mi-a oferit-o, colectivul prietenos și training-urile la care am luat parte m-au făcut să-mi doresc să devin cea mai bună versiune a mea. Am reușit să-mi dezvolt încrederea în mine și în abilitățile pe care le am. Colaborarea cu elevii și activitățile desfășurate în cadrul cursurilor m-au ajutat să pun în aplicare tot ceea ce am învățat pe parcursul facultății”.

„Încă de anul trecut ne-am deschis porțile și am primit primii 17 studenți care au făcut programul de practică la Twinkle Star, iar acum 4 dintre ei deja au devenit colaboratorii noștri permanenți și sunt angajați la noi. Vrem să oferim o punte de legătură între o educație universitară de calitate și concretizarea anilor de studiu în găsirea unui loc de muncă. Vrem să le transmitem studenților mai mult decât cunoștințe și metode didactice moderne – să le arătăm concret că doar implicarea și pasiunea pentru ceea ce facem determină obținerea rezultatelor de excepție pe care le avem: cursanți relaxați, comunicativi, vorbitori de limbă engleză sau germană, încrezători în forțele proprii și în ceea ce le rezervă viitorul”, a detaliat Ruxandra Rață-Bucevschi, fondatorul Twinkle Star.

DATE DE CONTACT

Nume: Cristina Raciu
Functie: Specialist Marketing
Email: cristina.raciu@twinklestar.ro
Telefon: 753556367
Website: https://twinklestar.ro/
Cuvinte cheie: Cambridge, Twinkle Star Exam Centre, UAIC Iasi, stagiu de practica, parteneriat, cariera educationala

Alte Comunicate de presa de 977 :