Obiectivul principal al proiectului DanubeChance2.0 este de a oferi modele de politici inovatoare care vin în ajutorul antreprenorilor aflați în faliment sau dificultate, pentru a le acorda o a doua șansă în Regiunea Dunării.
Proiectul DanubeChance2.0 este implementat de un consorțiu format din 17 parteneri care provin din 13 țări ale Regiunii Dunării (Slovenia, România, Germania, Austria, Ungaria, Croația, Bosnia și Herțegovina, Moldova, Ucraina, Belgia, Italia, Slovacia și Serbia) fiind condus de IFKA Public Benefit Nonprofit Ltd. din Ungaria. Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) are calitatea de partener în acest proiect și contribuie la realizarea în România a unui ecosistem de sprijin pentru antreprenorii care au eșuat onest. Proiectul urmează să furnizeze o imagine completă a situației curente din acest domeniu din Regiunea Dunării și va propune opțiuni strategice și mecanisme care să faciliteze dezvoltarea lui.
În următoarea perioadă, UTCN ca partener de proiect va organiza câteva evenimente specifice, cel mai apropiat fiind cel din data de 21 februarie, desfășurat la Rectoratul Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Evenimentul ”Meet the survivors” organizat de către UTCN îI va avea ca invitați speciali pe Christian Vocke și Carmen Constantinescu de la Fraunhofer IAO Stuttgart. În cadrul acestui eveniment se vor dezbate subiecte legate de cultura antreprenorialului, transferabilitatea bunelor practici antreprenoriale în Regiunea Dunării și reîntoarcerea pe piață a antreprenorilor inovatori prin sprijin profesional și mentorat.
Informații complete și actualizate privind proiectul se găsesc la adresa www.interreg-danube.eu/approved-projects/danubechance2-0
Canalele de comunicare social media sunt:
http://www.facebook.com/DanubeChance2.0/
https://www.linkedin.com/in/danube-chance-2-a8b01416a/