„ViiTeatrul” – un proiect de educatie prin teatru al Asociatiei Europas cofinantat de AFCN

Proiectul „ViiTeatrul„, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și coordonat de Asociația Europas s-a adresat unui număr de 45 de elevi, aflați în evidența școlilor din orașele Măgurele și Chitila, copii aflați în situația de abandon școlar sau care prezintă probleme de integrare în mediul școlar.

Cursurile și-au propus cultivarea și creșterea unor aptitudini care să îi ajute în procesul de formare ca adulți: 1. dezvoltarea pe termen lung a unor aptitudini care angajează comportamentul, emoțiile și responsabilizarea; 2. formarea unei gândiri proprii critice prin raportarea la performanță; 3. jocuri și exerciții care să îi ajute în relaționarea cu profesorii și colegii de clasă, prin dezvoltarea comportamentului pro-social cum ar fi comunicarea, inițiativa, rezolvarea problemelor, motivația și auto-eficacitate; 4. dezvoltarea imaginației; 5. dezvoltarea aptitudinilor fizice corporale și înțelegerea importanței sportului pentru o viață sănătoasă.

Pentru o eficiență mai mare în acumularea informațiilor și adaptarea corespunzătoare a jocurilor la nivelurile de vârstă ale copiilor, cei 45 deelevi care au beneficiat gratuit de cursurile de actorie au fost împărțiți pe trei grupe vârstă: Grupa 1 – copii cu vârste între 7 și 10 ani, Grupa 2 – copii cu vârste între 11 și 14 ani, Grupa 3 – copii cu vârste între 15 și 18 ani.

Cursurile au fost ținute de doi coordonatori, absolvenți ai Facultății de Teatru, secția actorie a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București.

Pentru relații suplimentare despre proiect contactați Ioana Călin, manager proiect,

tel 0726 230 376

e-mail: office@asociatiaeuropas.ro

www.asociatiaeuropas.ro

DATE DE CONTACT

Nume: Ioana calin
Functie: manager proiect
Email: office@asociatiaeuropas.ro
Telefon: 726230376
Website: www.asociatiaeuropas.ro
Cuvinte cheie: educatie, teatru

Alte Comunicate de presa de 620 :