Vizită de studiu pentru 6 tineri activiști

În perioada 15- 16 Iulie 2019, în cadrul proiectului „Tineri romi pentru o comunitate cu inițiativă- ROMA CIVIC”, 6 tineri activiști beneficiari ai proiectului au participat la o vizită de studiu la București în cadrul căreia au vizitat cele mai importante instituții ale țării: Guvernul României, Administrația Prezidențială și Parlamentul României.

Proiectul ROMA CIVIC urmărește responsabilizarea și creșterea participării active a tinerilor de etnie romă din 5 comunități reprezentative din județul Suceava pentru a contribui la incluziunea socială a populației marginalizate.

Beneficiarii proiectului sunt 28 de tineri de etnie romă din 5 comunități reprezentative din județul Suceava, respectiv Arbore, Berchișești, Valea Moldovei, Gulia și Municipiul Suceava, ce au participat la sesiuni de instruire atât față în față, cât și online. Aceștia au dobândit cunoștințe în domeniul comunicării, al facilitării comunitare și al leadership-ului, cunoștințe ce le-au pus în practică prin organizarea unor acțiuni în comunitatea din care provin. Astfel, aceștia au atras atenția asupra problemelor identificare și asupra modului în care acestea afectează întreaga comunitate. Principala cauză pentru care cei 28 de tineri au ales să lupte este accesul egal la educație și educație de calitate. Alături de specialiștii care îi mentorează în cadrul proiectului, au identificat și posibile soluții, iar 6 dintre cei mai activi și conștiincioși tineri, au fost aleși pentru a participa la această vizită de studiu prin care și-au mărit cunoștintele. Prin participarea la această vizită de studiu, acești tineri au aflat mai multe informații despre cum sunt organizate și cum funcționează cele mai importante instituții ale statului, dar și despre cum se pot adresa acestora pentru a le expune cauzele pentru care aceștia luptă.

Proiectul este de Centrul Regional de Resurse pentru Organizații Neguvernamentale  în parteneriat cu Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară (ACDC), Liceul Tehnologic “Oltea Doamna” Dolhasca, Școala Gimnazială Valea Moldovei, Asociația pentru Tineret Arbore- APTA, Primăria Berchișești, Asociația pentru Educație și Justiție Socială- HUMAN CATALYST, fiind cofinanțat de Fondul pentru Inovare Civică, program dezvoltat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile – FDSC.

Mai multe detalii despre proiect puteţi găsi online pe facebook https://www.facebook.com/CivicRoma/ sau pe site-ul proiectului  https://www.romacivic.ro/ .

Nume: Iacob Raluca
Functie: Asistent proiect