WORKSHOP „A C A S A” Diaspora Neamț – 40.000 Euro pentru mici afaceri

Institutul Bucovina te invită să participi în data de 12 aprilie 2018, începând cu orele 1500, la Rubik Hub din municipiul Piatra Neamț, Aleea Tineretului, nr. 1 la seminarul „A C A S A” – Diaspora Start Up Neamț, eveniment prin care sprijinim o nouă generaţie de antreprenori.

Românii plecați la muncă în străinătate și care se întorc în țară pot obține fonduri nerambursabile de până la 40.000 de euro pentru înființarea de afaceri cu profil non-agricol în zonele urbane ale județului Neamț. Participanții în program vor beneficia gratuit de servicii educaționale prin instruirea în domeniul antreprenoriatului, consultanță de specialitate pentru dezvoltarea afacerii, mentorat şi schimb de experienţă în domeniul în care își înființează afacerea.

Evenimentul este gratuit și se va desfășura pe durata a 3 ore, având un caracter atât informativ cât și aplicativ, ce vine în sprijinul celor interesați cu clarificări și răspunsuri, sesiuni de discuții libere, prezentări motivaționale ale unor antreprenori de succes din zonă, jocuri și exerciții specifice menite să testeze nivelul antreprenorial.

La seminar pot participa persoanele (sau reprezentanții acestora) care:

  • intenționează să deschidă o afacere non-agricolă în mediul urban;
  • au domiciliul sau rezidența în străinătate în ultimele 12 luni;
  • au cunoștințe de specialitate sau experiență în domeniul în care doresc să inițieze afacerea.

Seminarul este organizat în cadrul proiectului ”ACASA – Antreprenoriat Creativ Adaptat Societății Actuale” (POCU/89/3/7/106971) fiind cofinanțat de Uniunea Europeană și dezvoltat în parteneriat cu Asociația Europeană pentru o Viață mai Bună (București), Camera de Comerț și Agricultură Vaslui și Arthis – Belgisch – Roemeens Cultureel Huis (Belgia) prin ”Diaspora Start-Up” program destinat românilor din diaspora.

Programul de antreprenoriat se desfășoară pe o perioadă de 3 ani fiind parcurs în mai multe etape: înscrierea și selecția candidaților până în martie 2018, instruirea antreprenorială până în august 2018, concursul planurilor de afaceri în septembrie 2018, inițierea și dezvoltarea afacerilor în octombrie 2018, monitorizare până în septembrie 2020.

 

Înscriere eveniment:  http://bucovinainstitute.org/workshop

Mai multe detalii eveniment: https://www.facebook.com/events/503715836688741 sau email diasporacasa@gmail.com sau telefon 0771 088 196.

DATE DE CONTACT

Nume: Viorel Apetrei
Functie: Expert comunicare proiect
Email: diasporacasa@gmail.com
Telefon: 742154244
Cuvinte cheie: diaspora, afaceri, Neamț

Alte Comunicate de presa de 307 :