Ziua Seniorilor Pricepuți la Brutăria cu Povești

Evenimentul este dăruit de organizatori creatorilor aflați la vârsta de argint, pasionați de hand-made și arte frumoase.

Prima parte a întâlnirii va debuta în compania a șase doamne iscusite ale căror lucrări – decorațiuni interioare, bijuterii, picturi, țesături artistice și… poezii – vor fi expuse la Brutăria cu Povești pe parcursul zilei de luni.

Până la finalul lunii august, vor avea loc, în fiecare zi de luni, alte două expoziții care vor pune în valoare priceperea și pasiunea seniorilor.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Comunitatea Seniorilor Pricepuți”, care a adus împreună seniori recomandați de: Centrul de zi al Asociației CARP Omenia; Telefonul Vârstnicului (Fundația Regală Margareta a României); CARP Galați; Clubul Seniorilor din Parcul Plumbuita (DGASPC Sector 2). 18 studenți voluntari ai SNSPA – FCRP și ai Facultății de Litere – Universitatea „Dunărea de Jos” s-au alăturat proiectului, promovând priceperile seniorilor în comunitate.

Proiectul este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Evoluția proiectului poate fi urmărită pe www.seniorpriceput.ro și pe facebook/Seniorul.ro.

DATE DE CONTACT

Nume: Radu Meiroșu
Functie: Coordonator proiect
Email: contact@geac.ro
Telefon: 773723424
Website: www.seniorpriceput.ro
Cuvinte cheie: seniorulro, intergenerational, startong, kauflandromania, actfortomorrow, geac

Alte Comunicate de presa de 828 :