Cum te poti promova pe YouTube?

YouTube este o destinatie online vizitata zilnic de milioane de oameni. Zilnic, mai mult de 100 de milioane de clipuri sunt vizionate, astfel Youtube poate fi considerata o metoda excelenta pentru pentru a promova compania sau brandul personal, deschizand calea catre o audienta care e greu de atins prin alte mijloace. Fiind detinut de Google, orice postare pe acest canal este foarte bine indexata, astfel beneficiezi de vizibilitate sporita.

Cheia succesului e realizarea de clipuri atractive, cat mai virale. Aceasta e explicatia ca unele clipuri realizate de amatori pot avea chiar mai mare succes decat clipuri realizate de profesionisti, pe bani multi.

Iata cum poti utiliza Youtube in promovarea unui brand:

1. Creaza un canal personalizat

Primul pas pentru a urca clipuri pe Youtube e sa creezi un canal, unde vei incarca clipurile care au legatura cu brandul promovat. Incearca sa adaptezi designul canalului pentru a comunica mai bine valorile brandului, culorile acestuia. E recomandat ca numele canalului sa aiba legatura cu brandul promovat. Vezi un exemplu aici.

2. Promoveaza canalul Yoube

Include linkuri catre canalul propriu Youtube pe site-ul sau blog-ul personal, la fel ca si in profilul din diverse retele sociale, in functie de scopul in care sunt utilizate.

3. Creaza videoclipuri personalizate

Indiferent ca incarci un clip de 5 minute sau unul de 30 de secunde, incearca sa fie unic si sa se diferentieze de alte clipuri.

4. Videoclipuri interesante

Nu te multumiti sa realizezi un slideshow cu cateva imagini care prezinta produsele sau serviciile vandute. Este recomandat sa ai videoclipuri cu demonstratii de produs, interviuri cu angajatii companiei, testimoniale cu clientii care utillizeaza produsele.

5. Reclama pe Youtube

Poti cumpara un cuvant cheie, iar cand cineva va cauta acel cuvant videoclipul vostru va fi afisat primul (asemanator cu Google Adwords).

6. Tutoriale pentru produsele/serviciile vandute

Clipurile in care sunt prezentate modurile de utilizare ale diferitelor produse sau servicii beneficiaza mereu de multe vizualizari. Nu te multumi doar sa prezinti produsul, arata si cum poate fi folosit prin demonstratii pe intelesul tuturor.

7. Clipuri de prezentare a companiei

La fel de interesante pot fi clipurile cu birourile in care lucrezi, sediul firmei, angajatii. Arata fata umana a brandului, intareste legatura cu consumatorii.

8. Videoclipuri ca raspuns

Poti interactiona cu ceilalti utilizatori Youtube lasand raspunsuri video la subiecte legate de brandul tau sau domeniul in care activezi. Sa spunem ca vinzi un soft pentru video conferinte. Poti lasa un raspuns unui utilizator care se plange intr-un videoclip de calitatea softurilor pentru video conferinte, aratand ca produsul tau e mai bun decat celelalte.

9. Raspunde problemelor clientilor

Un client are o intrebare legata de brandul/produsul/serviciul tau. In loc sa ii trimiti un email lung si plictisitor nu mai bine realizezi un clip in care ii raspunzi? S-ar putea ca multi alti clienti sa caute acel raspuns.

10. Actualizeaza mereu canalul

Raspunde la comentarii, interactioneaza cu utilizatorii, incarca din cand in cand clipuri noi. Nu e greu sa creezi un canal pe Youtube, mai greu e sa il cresti si sa il transformi intr-un canal de comunicare cu clientii. Cu rabdare si perseverenta se rezolva.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Sunt multe companii pe care le cunosti si fac zeci si sute de mii de euro datorita strategiilor de marketing pe care le aplica. Ce faci insa cand tu esti...
Ideile de afaceri pe timp de criză sunt oportunități excelente prin care încercăm să ne ducem traiul cu decență, prin care încercăm să renunțăm la locurile de muncă actuale, prin...
Cativa pasi pe care afacerile mici trebuie sa ii respecte pentru a putea deveni rapid un brand de succes.
În acest articol vreau să aduc mai multe idei privind modul în care orice business se poate folosi de videoclipuri ca și de o pârghie în
Astăzi, marketingul video oferă mari beneficii companiilor, afacerilor și organizațiilor care doresc să furnizeze informații sau să stabiliească legături profesionale