Schimb de Experienta intre Antreprenorii din comuna Cristian, judetul Brasov si comuna Livezeni, judetul Mures

Acest eveniment se organizeaza in cadrul proiectului: “Masuri integrate pentru combaterea saraciei si a marginalizarii in Livezeni”, este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020, privind reducerea numarului de comunitati marginalizate in care exista populatie apartinand minoritatii rome aflate in risc de saracie si excluziune sociala, prin implementarea de masuri integrate. Schimbul de experienta va fi intre antreprenori din comuna Cristian, judetul Brasov si antreprenori din comuna Livezeni, judetul Mures.

Schimbul de experienta este una din cele mai frumoase si educative activitati organizatorice. Ai ocazia sa vizitezi locuri noi, sa cunosti oameni interesanti, sa inveti lucruri care te pot ajuta profesional, sa dobandesti noi impresii si sa ramai cu amintiti frumoase.

Evenimentul reprezinta o oportunitate de a capata si a face schimb de experienta in domeniul antreprenorial si de parteneriat pe proiecte.

Scopul acestui transfer de cunostinte este ca persoanele participante sa beneficieze de informatii despre cum pot incepe si dezvolta un proiect, despre importanta increderii in sine, stimularea spiritului inovator, dezvoltarea spirituala si antreprenoriala, cresterea oportunitatilor de dezvoltare profesionala, imbunatatirea de competente in vederea insertiei profesionale si a crearii de noi intreprinderi (inclusiv intreprinderi sociale), o mai buna intelegere fata de ceea ce inseamna fonduri europene, cresterea capacitatii intreprinderilor private de a asimila fonduri europene si de a implementa proiecte sustenabile, stimularea investitiilor pentru crearea de locuri de munca, cresterea motivatiei si a satisfactiei, dezvoltarea comunitatii.

Prioritate vor avea si urmatoarele actiuni: dezvoltarea de parteneriate care au ca scop promovarea invatarii la locul de munca pentru tineri (mai ales pentru cei care nu au o calificare), adulti si persoane cu nevoi speciale, importanta educatiei digitale, armonizarea strategiilor de comunicare si colaborare intre diverse segmente ale societatii, promovarea responsabilitatii civice si sociale, incluziunea sociala, nediscriminarea, discutii pe tema protectiei mediului inconjurator si a schimbarii climatice.

AGENDA EVENIMENTULUI

ORASESIUNEMODERATORMETODOLOGIE
11:00Deschiderea sesiunilorKlah CummingsPrezentarea participantilor
Prezentarea obiectivelor
11:30Vizitare  firme LivezeniKlah CummingsDeplasare vizitare firme din comuna Livezeni:
Creativ Mures SRL, Heni Wheel CAR Wash SRL, Motor Expert Tony SRL, Dent Elite Center SRL, KSN Range SRL, Fun Profi Brod SRL, Gabor- Piroska  Mures SRL.
14:30Discutii libere despre experientele fiecarui antreprenorKlah Cummings– Intelegerea mecanismelor de implementare a proiectelor;

– Indentificarea punctelor tari si slabe in redactarea de cereri de finantare;

– Schimb de informatii

16:30Finalizarea evenimentuluiKlah CummingsAsigurarea deplasarii delegatiei spre comuna Cristian

“Cele mai bune idei vin din gluma. Fa-ti gandirea sa fie cat mai distractiva” – David Ogilvy

“Daca toti banii mei ar fi 20$, de 2$ as cumpara creioane si de 18$ as face publicitate la ele” – Henry Ford