Tipuri de clipuri video pentru a dezvolta afacerea ta online

Cu ceva timp în urmă am publicat articolul „Cum folosești videoclipurile pentru a crește vânzările pe site-ul tău?” unde ai putut observa mai multe tipuri de clipuri pe care le recomand a fi utilizate în orice afacere. În acest articol vreau să aduc mai multe idei privind modul în care orice business se poate folosi de videoclipuri ca și de o pârghie în marketing și voi arăta câteva exemple de videoclipuri diferite.

Prezentare video de produse/servicii

Utilizarea clipurilor video a revoluționat modul de prezentare al produselor datorită faptului că acestea permit oferirea de servicii mai detaliate și mai eficiente comparativ cu utilizarea cataloagelor și broșurilor. De aceea este necesar să se creeze clipuri care au prezentări cu privire la principalele produse într-un mod care permite clientului să privească în detaliu respectivul produs, să observe utilitatea acestuia și cum poate fi folosit. Prezentările video pot contribui la accelerarea deciziei de a cumpăra datorită faptului că am oferit clientului un mod foarte direct și vizual de a avea cât mai aproape de realitate respectivul produs.

O prezentare video despre un produs se poate face cu privire la orice element tangibil, dar și la elemente necorporale, cum ar fi serviciile oferite de o afacere. În acest tip de film este posibil să se realizeze o prezentare în care ceea ce este inclus în videoclip este explicat.

Notă: Simpla utilizare a unui apel la acțiune și oferirea unor date de contact în cadrul clipului pot avea un rezultat mult mai puternic în direcția dezvoltării afacerii tale.

Videoclipuri studiu de caz

Pentru anumite produse sau servicii este necesar să se creeze clipuri de prezentare a studiilor de caz, în care clientul poate vedea care a fost rezultatul final și cum s-a dezvoltat proiectul. Acest tip de clip consolidează poziția afacerii tale atunci când vine vorba de vânzarea produselor, având în vedere că pe această cale se îmbunătățește comunicarea cu clientul arătându-i într-un mod direct beneficiile sau rezultatele obținute prin utilizarea produselor sau serviciilor pe care le oferi.

Compania All Granit and Marble Corporation are pe site-ul propriu peste 50 de clipuri studiu de caz. Urmărindu-le, clienții pot observa gama diversificata de granit și suprafețe de lucru, dar și rezultatul final obținut din aceste materii prime.

Ca și în exemplul anterior, acest video nu este perfect, dar este cu mult mai bine decât dacă nu ar fi existat deloc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Sunt multe companii pe care le cunosti si fac zeci si sute de mii de euro datorita strategiilor de marketing pe care le aplica. Ce faci insa cand tu esti...
Ideile de afaceri pe timp de criză sunt oportunități excelente prin care încercăm să ne ducem traiul cu decență, prin care încercăm să renunțăm la locurile de muncă actuale, prin...
Cativa pasi pe care afacerile mici trebuie sa ii respecte pentru a putea deveni rapid un brand de succes.
În acest articol vreau să aduc mai multe idei privind modul în care orice business se poate folosi de videoclipuri ca și de o pârghie în
Astăzi, marketingul video oferă mari beneficii companiilor, afacerilor și organizațiilor care doresc să furnizeze informații sau să stabiliească legături profesionale