Viral Video – 5 sfaturi rapide

Oricine își dorește ca videocipurile sale să stârnească uriașe reacții virale online. Aici găsești câteva sfaturi rapide să dai lovitura cu videoclipurile tale.

 1. Un conținut bun – cea mai importantă cheie pentru orice videoclip viral este să aibă un conținut bun. Dacă nu este antrenant, distractiv nu merită să te uiți la el și prin urmare nu va produce efectul de video viral. Trebuie să creezi un video convingător care este amuzant, să te facă să spui wow. De asemenea trebuie să fie ceva diferit, să aibă un element de noutate. Acest punct este cel mai important, dar și cel mai greu de realizat.
 2. Fă-l scurt – videoclipul tău trebuie să fie pe cât se poate de ușor de vizionat, astfel e bine ca acesta să dureze doar câteva minute sau mai puțin.
 3. Atrage atenția – există multe modalități de a atrage atenția asupra videoclipului tău, cum ar fi un titlu interesant sau o imagine miniaturală a videoclipului cât mai interesantă. 20% din vizitatori abandonează să privească un video în primele 10 secunde, așa că este foarte important să acorzi atenție maximă primelor 10 secunde pentru a reuși să păstrezi vizitatorii. Pentru obținerea unui videoclip viral, următoarele elemente sunt esențiale:
  • Folosește un titlu amuzant sau plin de mister
  • Folosește cuvinte cheie în titlul tău care sunt foarte utilizate în căutările pe internet
  • Alege o imagine miniatură pentru videoclipul tău care sa fie intrigantă
 4. Începe să-l distribui – videoclipul tău trebuie să ajungă departe. Creează un buzz pentru videoclipul tău. Vei dori să îl răspândești peste tot pe internet, dar atenție să nu faci spam. Distribuirea este o cheie importantă pentru a deveni viral. E bine să distribui conținutul pe acele site-uri, bloguri care au o legătură cu conținutul videoclipului tău. Poți folosi metode plătite cum ar fi să plătești pentru publicarea videoclipului tău sau să plătești companii specializate cu răspândirea conținutului online. Este bine să publici videoclipul tău pe: bloguri, forumuri, grupuri, rețele sociale, prin email. Publică videoclipul pe blogul tău, pe YouTube și pe toate conturile tale de socializare. Alătură-te la diverse grupuri pe rețelele de socializare și de asemenea publică videoclipul tău acolo. Lasă comentarii relevante pe bloguri sau forumuri cu link-ul videoclipului tău.
 5. Fă videoclipul tău ușor de sheruit – distribuirea este extrem de vitală pentru un videoclip ca să devină viral. Asigură-te că cei care vizionează videoclipul tău il pot publica mai departe, îl pot încorpora în siteurile lor și îl pot trimite prin email sau prin intermediul rețelelor de socializare. Fără posibilitatea de a fi sheruit este foarte greu ca videoclipul tău să ajungă prea departe în acest segment al videoclipurilor virale.

Iata cateva exemple:

1. Cine a pus „DELFINII MAIDANEZI” în Dâmboviţa: culisele filmuleţului în care doi moldoveni ajunşi în Bucureşti fac descoperirea vieţii lor

Cu ceva timp în urmă, un pescar care a încercat Dâmboviţa cu undiţa a prins în cârlig un somn uriaş, de 40 de kilograme. Filmarea de amator cu neverosimila captură a fost văzută de peste 470.000 de oameni şi va rămâne în istorie ca una dintre puţinele poveşti pescăreşti adevărate. Când pe internet a început să circule un video incredibil cu „delfini maidanezi” în Dâmboviţa, au fost şi unii pe care i-a încercat gândul că povestea cu somnul se repetă, dar la o scară mai mare.

De această dată însă, nu a fost vorba de o lucrare ieşită din comun a naturii, ci de una bine executată a publicitarilor de la Propaganda, care au realizat un clip viral pentru clientul lor, Boromir.

Regizorul Dragoş Muşat spune că pentru clipul online a dus un pic mai departe ideea spoturilor publicitare la covrigi difuzate pe tv, „Bucură-te de covrigi, chiar dacă nu-i cumperi tu”. „Am trecut de la oameni cu care îţi împarţi covrigii la animale cu care îţi împarţi covrigii. Ne-am gândit la porumbei, la câini maidanezi, iar de la câini maidanezi am ajuns la delfini maidanezi. Ne-am gândit la legendele urbane care circulă, că o balenă a fost văzută la Brăila, că un aligator a ieşit din Dunăre”, a povestit Dragoş Muşat pentru gândul. Pe lângă jocul actorilor al căror accent moldovenesc dă savoare clipului, a mai fost nevoie de nişte delfini care să se mişte în Dâmboviţa ca peştele în apă, care au fost generaţi pe calculator. „Am reuşit chiar să păcălim pe cineva că sunt nişte delfini pe care i-am dresat timp de patru luni şi i-am pus în Dâmboviţa”, râde regizorul.

„Uite, băi, răţi!” şi „guli, guli”

Cum delfinii lipseau, cei doi actori au trebuit în timpul filmărilor de pe podul Mărăşeşti să urle „delfinii, băi, delfinii!” la luciul apei şi să arunce covrigi spre nişte mamifere imaginare. Trecătorii au râs pe săturate, iar raţele din apropiere s-au bucurat de gustarea gratuită.

Ion Parea si Veaceslav Grosu au îmbunătăţit scenariul cu expresii şi cuvinte moldoveneşti. Aşa au apărut „Uite, băi, răţi!” şi „guli, guli, guli”. „La guli, guli nu m-aş fi gândit niciodată”, spune Dragoş Muşat. Deşi pare că actorii îşi dau camera de la unul la altul, filmarea este făcută de o a treia persoană, care a şi prelucrat imaginile. La un moment dat, pe malul stâng al Dâmboviţei mai apar două personaje care filmează şi ele delfinii. „Sunt din echipa noastră şi i-am pus acolo pentru că ar fi părut neverosimil ca doar cei doi moldoveni să vadă delfinii”.

Nimeni nu s-a aşteptat ca video-ul să adune 100.000 de vizualizări într-o zi. „Nu ne-am fi gândit că o să facă atâtea vizualizări, succesul clipului ne-a luat prin surprindere. Clientul a fost încântat de ce a ieşit”, spune Miriam Ivănescu, PR la Propaganda.

2. Atacul rechinului de pe Canalul Amsterdam

  Ideile de afaceri pe timp de criză sunt oportunități excelente prin care încercăm să ne ducem traiul cu decență, prin care încercăm să renunțăm la locurile de muncă actuale,...
  Înființarea unei afaceri cu investiție minima sau fără bani de început poate fi o alegere foarte bune, având  în considerare avantajele oferite de aceasta. Îți poate permite să îți...
  Simți că un loc de muncă obișnuit nu ți se mai potrivește și este momentul pentru a face pasul spre propria afacere? Înființarea unei afaceri reprezintă o decizie importantă,...
  Afacerile deschise cu fonduri europene sunt o oportunitate pentru toți antreprenorii care vor să își dezvolte afacerea eficient și sustenabil. Accesarea acestor fonduri oferă numeroase avantaje, contribuind la consolidarea...
  Îți dorești să înființezi o afacere, dar nu vrei să fie una obișnuită? În cazul acesta, poți lua în considerare afaceri care nu există încă în România sau care...