Primavara in Culori!

Pentru ca traditiile  romanesti de MARTISOR sunt atat de frumoase si pentru ca nu vrem sa le lasam sa se stinga, ne-am gandit sa continuam proiectul de creatie artistico – mestesugaresca debutat in primavara anului 2018, cu un eveniment organizat in Livezeni de catre Asociatia pentru Inovare Sociala, impreuna cu Primaria Livezeni si partenerii sai din proiectul “Masuri integrate pentru combaterea saraciei si a marginalizarii in Livezeni”.

Astfel, in data de 6 martie 2020, va invitam la Centrul Comunitar Integrat din Livezeni sa participati la evenimentul “Primavara in culori” ce are ca scop cunoasterea obiceiurilor si traditiilor legate de Sarbatoarea Martisorului. Vom pune accent pe cultivarea si valorificarea potentialului creator al copiilor prin confectionarea de martisoare, felicitari si diplome pentru “Super Mame” in cadrul unor ateliere mestesugaresti.

Ii vom provoca pe copii sa se implice afectiv si efectiv in realizarea temei, folosind toate formele de activitate: invatarea, ingeniozitatea, jocul, munca si comunicarea. Dorim sa le stimulam creativitatea printr-un exercitiu liber de exprimare, prin stimularea gandirii critice si creative, prin cultivarea dragostei, pretuirii, respectului, afectiunii si compasiunii pentru fiintele dragi si pentru persoanele in varsta sau cu probleme de sanatate.

Vor invata de asemenea, despre Legenda Martisorului, Legenda Ghiocelului, despre Ziua Femeii si Ziua Mamei.

Pe tot parcursul derularii evenimentului se va face o evaluare, notand impresii despre munca si implicarea fiecarui copil. La final, un juriu va premia cele mai reusite si creative martisoare. Toate lucrarile realizate de copiii participanti vor fi expuse pentru a le putea admira si a va bucura.

Se vor acorda diplome tuturor participantilor, iar munca  lor va fi rasplatita prin servirea unui bufet suedez, dulce si gustos, ce dorim sa aduca zambete senine pe fetele lor.

Pentru a completa si valorifica efortul depus in cadrul acestor ateliere, va fi organizata si o expozitie cu vanzare de martisoare handmade si produse traditionale, unde veti putea privi si aprecia munca, talentul si daruirea artistilor, rezultatul fiind promovarea culturii si traditiilor romanesti.

Vor participa oficialitati ale comunei Livezeni si, speram, un public cat mai numeros.

Evenimentul se incadreaza in obiectivul general al proiectului “Masuri integrate pentru combaterea saraciei si a marginalizarii in Livezeni” ce vizeaza diminuarea fenomenului de excluziune sociala si saracie in comunitatea marginalizata din comuna Livezeni, judetul Mures. Acest obiectiv se realizeaza prin furnizarea de servicii integrate de crestere a accesului si a participarii la educatie, sprijin pentru accesul si mentinerea pe piata muncii, sustinerea antreprenoriatului, furnizarea de servicii medicale si sociale, imbunatatirea conditiilor de locuit, asistenta juridica pentru reglementarea actelor, adresate membrilor comunitatii marginalizate din comuna Livezeni.

Va invitam sa va bucurati de un inceput de primavara muzical si colorat, in spiritul oamenilor din comunitatea Livezeni, judetul Mures.

Pentru detalii contacteaza-ne la :

adresa de e-mail : contact@inovare-sociala.ro

tel : 0762 248 195

pagina web: www.vector-mures.ro

paginile de facebook:

  • Asociatia pentru inovare sociala : facebook.com/responsabilitate.sociala.92
  • VECTOR Mures : facebook.com/Vector-Mures-632752320513874/
  • Livezeni2020 : https://www.facebook.com/vectormures/

DATE DE CONTACT

Nume: Asociatia pentru Inovare Sociala
Email: contact@inovare-sociala.ro
Telefon: 762248195
Website: www.vector-mures.ro
Cuvinte cheie: martisor mestesugar copii ziua mamei targ atelier Livezeni Mures

Alte Comunicate de presa de 811 :