Proiect European „Sustenabilitatea Modei în Lumina Reflectoarelor, Noi Trenduri de Învățare Interculturală”

Asociația Kasta Morrely, în calitate de lider de proiect, implementează proiectul european „Sustenabilitatea Modei în Lumina Reflectoarelor, Noi Trenduri de Învățare Interculturală”.  Proiectul este co-finanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene. Parteneri internaționali sunt Organizația Intercultural for All din Portugalia și Universitatea Sfax din Tunisia. Proiectul se desfășoară în perioada octombrie 2020 – iunie 2022.

Conferința internațională de lansare a proiectului a avut loc la finele anului trecut, la Primăria Municipiului Iași cu participarea echipei de coordonare a proiectului din partea Asociației Kasta Morrely, și participarea online a coordonatorului Biroului Europa Creativă România, partenerii europeni și echipa internațională a designerilor implicați.

Proiectul “Sustenabilitatea Modei în Lumina Reflectoarelor, Noi Trenduri de Învățare Interculturală” își propune să reprezinte un factor inovator demonstrativ al accesului democratic la cultură și la artele spectacolului și va contribui la promovarea inovării în educația civică din domeniul cultural, valoarea profesionalismului și calității în cultura modei. Proiectul va aduce performanță în domeniul industriilor creative prin dezvoltarea structurată a noi forme de expresie artistică și creșterea conștientizării beneficiilor colaborării specialiștilor și artiștilor din diverse domenii culturale: artele spectacolului de modă, design de modă sustenabilă, antreprenoriat creativ și educație nonformală.

Activitățile principale ale proiectului cuprind:

• Training: Modă Sustenabilă prin Învățare Interculturală, în România, Portugalia și Tunisia;
  • Colecții interculturale de promovare a modei sustenabile;
  • Evenimente culturale și creative de modă:
  • Festivalul Internațional al Industriilor Creative Kasta Morrely Fashion Week, Iași, România, ediția de primăvară/vară și de toamnă/iarnă;
  • Eveniment internațional cultural de modă în Barcelos, Portugalia;
  • Eveniment internațional cultural de modă în Sfax, Tunisia;

Evenimentele culturale și creative de modă vor pune în scenă colecțiile itinerante interculturale de promovare a modei sustenabile prin momente coregrafice de teatru de modă® un nou gen artistic, un concept evolutiv în artele spectacolului și educația non-formală, care folosește impactul socio-moral al modei în scopul dezvoltării sustenabile a societății, promovării civilizației și progresului uman.

• Stagii de practică și mentorat.

Kasta Morrely este o asociaţie internaţională culturală, de apărare a drepturilor omului coordonată în totalitate de specialiști multi-calificați, ce militează activ pentru dezvoltarea sustenabilă a societăţii democratice prin promovarea competenţelor și calificărilor în toate domeniile societăţii.

Coordonator proiect, Dr. Ana Hriscu

Doctor în Etica aplicată domeniului modei și Teatru de modă®

Președinte Executiv Asociația Kasta Morrely

Alte Comunicate de presa de ziuaiasi:

Asociația EuroDEMOS coordonează proiectul internațional cu titlul „Social Promoters of inclusiOn thrRough sporT”. Proiectul are ca scop creșterea gradului de incluziune a tinerilor cu oportunități reduse la nivel European prin activități sportive.
Gala Cetățeniei Europene - Conferința de închidere a Programului Europa pentru Cetățeni 2014-2020 a fost organizată de Punctul Europa pentru Cetățeni România.
România este prezentă în cadrul platformei Comisiei Europene - Vocile Culturii multumită expertizei recunoscute european a staff-ului Kasta Morrely.
Proiectul EuroDEMOS 'Europe, my country' inclus în publicația care cuprinde proiecte de succes din România în Programul Europa pentru Cetățeni 2014-2020.
Programul 2014-2020 Europa pentru Cetățeni reprezintă pentru noi, Asociația EuroDEMOS, o amintire frumoasă și o acumulare de reușite.